Mat
Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

3 av dem ligger i Japan. På den dyreste må du ut med nesten 4000 kroner per person – bare for maten.
Redaksjonen
30 Juli 2014 - 10:00

Kitcho i Kyoto, Japan er ifølge FinancesOnline.com sine beregninger den dyreste av alle restauranter med Michelin-stjerner. Den har ikke uventet alle tre og skal by på en opplevelse du aldri glemmer samt et dypdykk i japansk matkultur. Det betyr selvsagt også sushi, men den dyreste sushien i verden er det noen andre som står for.

Dette må du ut med for verdens dyreste sushi

En annen trestjerner, Le Meurice i Paris, er den nest dyreste. For drøyt tre tusenlapper får du en meny som er det ypperste som tenkes kan, signert Alain Ducasse-kokken Christophe Saintagne.

Også gull og glitter

Med på kjøpet får en Versailles-lignende atmosfære, med andre ord ekstrem-maksimalisme. Noe som kan bli litt vel mye for enkelte.

Nummer tre på lista er Masa som er drevet av en japansk kokk, men som ligger i New York. Den er altså dyrere enn de mer kjente trestjernerne Per Se og Eleven Madison Park.

Les historien om Per Se

Og den om Eleven Madison Park

En av verdens mest kjente kvinnelige kokker, Anne-Sophie Pic, innehar fjerdeplassen med sin restaurant Maison Pic.

Derfor er dette er en så dyr restaurant

At Japan har tre restauranter blant de 10 er som forventet, gitt det generelt høye prisnivået på eksklusive restauranter. Det samme gjelder for Sveits som har to restauranter blant de 10.

Spise og sove under vann

Alain Ducasse er verdens dyreste restauranteier gitt både andre- og åttendeplassen på denne lista.

Les om Alain Ducasses New York-satsing

Den meste uventete (eller kanskje ikke) plasseringen innehar Ithaa på Maldivene, men så er dette en svært eksklusiv restaurant lokalisert under vann! Siden 2010 kan du også leie hotellrom i tilknytning til restauranten, men for all del, ikke åpne vinduet.

Her er alle 10 restaurantene:

  1. Kitcho, Kyoto, Japan

  2. Le Meurice, Paris, Frankrike

  3. Masa, New York, USA

  4. Maison Pic, Valence, Frankrike

  5. Aragawa, Tokyo, Japan

  6. Ithaa, Maldivene

  7. Hôtel de Ville, Crissier, Sveits

  8. Alain Ducasse at The Dorchester, London

  9. Michel Bras Toya, Toya, Japan

  10. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Sveits

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Dagens rett

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå

Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her