Mat
Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

3 av dem ligger i Japan. På den dyreste må du ut med nesten 4000 kroner per person – bare for maten.
Redaksjonen
30 Juli 2014 - 11:00

Kitcho i Kyoto, Japan er ifølge FinancesOnline.com sine beregninger den dyreste av alle restauranter med Michelin-stjerner. Den har ikke uventet alle tre og skal by på en opplevelse du aldri glemmer samt et dypdykk i japansk matkultur. Det betyr selvsagt også sushi, men den dyreste sushien i verden er det noen andre som står for.

Dette må du ut med for verdens dyreste sushi

En annen trestjerner, Le Meurice i Paris, er den nest dyreste. For drøyt tre tusenlapper får du en meny som er det ypperste som tenkes kan, signert Alain Ducasse-kokken Christophe Saintagne.

Også gull og glitter

Med på kjøpet får en Versailles-lignende atmosfære, med andre ord ekstrem-maksimalisme. Noe som kan bli litt vel mye for enkelte.

Nummer tre på lista er Masa som er drevet av en japansk kokk, men som ligger i New York. Den er altså dyrere enn de mer kjente trestjernerne Per Se og Eleven Madison Park.

Les historien om Per Se

Og den om Eleven Madison Park

En av verdens mest kjente kvinnelige kokker, Anne-Sophie Pic, innehar fjerdeplassen med sin restaurant Maison Pic.

Derfor er dette er en så dyr restaurant

At Japan har tre restauranter blant de 10 er som forventet, gitt det generelt høye prisnivået på eksklusive restauranter. Det samme gjelder for Sveits som har to restauranter blant de 10.

Spise og sove under vann

Alain Ducasse er verdens dyreste restauranteier gitt både andre- og åttendeplassen på denne lista.

Les om Alain Ducasses New York-satsing

Den meste uventete (eller kanskje ikke) plasseringen innehar Ithaa på Maldivene, men så er dette en svært eksklusiv restaurant lokalisert under vann! Siden 2010 kan du også leie hotellrom i tilknytning til restauranten, men for all del, ikke åpne vinduet.

Her er alle 10 restaurantene:

  1. Kitcho, Kyoto, Japan

  2. Le Meurice, Paris, Frankrike

  3. Masa, New York, USA

  4. Maison Pic, Valence, Frankrike

  5. Aragawa, Tokyo, Japan

  6. Ithaa, Maldivene

  7. Hôtel de Ville, Crissier, Sveits

  8. Alain Ducasse at The Dorchester, London

  9. Michel Bras Toya, Toya, Japan

  10. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Sveits

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her