Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar
Foto: (Diageo)

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.
04 Oktober 2025 - 10:42

Felice Capasso fra Norge og Napoli ble tildelt den høythengende tittelen World Class Global Bartender of the Year 2025 under en av verdens ledende cocktailkonkurranser, som i år ble arrangert i Toronto.

Felice konkurrerte mot finalister fra 51 markeder på seks kontinenter og ble kåret til vinner av en internasjonal jury bestående av bransjens ledende eksperter.

Felice Capasso har hatt et drøyt år på å forberede seg på den globale finalen. Foto: Diageo

Seieren ble sikret ved at Felice skilte seg ut gjennom en rekke signaturserveringer. Blant annet med drinken Top Notes, inspirert av klassikeren French 75, som svar på oppgaven klassiske gin-drink med whisky som base. I en annen utfordring hentet han inspirasjon fra et originalt AI-kunstverk og utviklet en aperitiff som fanget opp urfolks tradisjoner og opprinnelsen til brennevinet.

I en tredje, multisensorisk oppgave utviklet han et spesialdesignet platecover inspirert av sangen That’s Amore, kombinert med hans egen signaturcocktail Between Us.

Felice har hatt et drøyt år på å forberede denne konkurransen som for vinneren blir karrieredefinerende, gitt dens internasjonale nedslagsfelt.

Etter at seieren var et faktum uttalte Felice:

«Å vinne World Class er mer enn en drøm – det er et mål jeg har jobbet utrettelig for. Dette viser at hvis du virkelig vil noe, jobber hardt og aldri gir opp, kan du oppnå det. Med denne seieren følger også et ansvar, som jeg tar på største alvor: å fremme utdanning innen brennevin og inspirere andre bartendere som ønsker å utvikle seg i bransjen.»

Han har hatt et drøyt år på å forberede denne konkurransen som for vinneren blir karrieredefinerende, gitt dens internasjonale nedslagsfelt.

Til daglig jobber Felice Capasso som bartender ved Nedre Løkka Cocktailbar i Oslo samtidig som han siden 2021 driver Sesto Senso Academy – et senter for utdanning innen vin og brennevin – som legger vekt på å øke kunnskapen om brennevin blant bransjens ansatte gjennom et WSET-sertifisert program.

Felice har jobbet i Norge siden 2017, på blant annet Conservatory (nå nedlagt) og The Thief, og før det var han innom både Australia, Dubai, Ibiza og London.

Det er andre gang at vinneren i World Class Global Finals går til en bartender som jobber i Norge, sist var i 2022 for Adrián Michalčík som da jobbet på Pier 42, men nå driver sin egen konsulentvirksomhet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her