Verdensmester i kaffekunst

Klarer Tim Wendelboe å føre den norske arven videre fra de to foregående VM i baristakunst hvor det ble henholdsvis gull og sølv? Den 14.-16. juni skal han møte verdenseliten igjen under barista-VM på Sjølyst med deg som publikum.
Aase E. Jacobsen
11 Juni 2002 - 12:04

I år som i fjor er det Tim Wendelboe som skal representere Norge i dette meget spennende verdensmesterskapet som samler verdens fremste kaffeeksperter, deltakere fra i alt 32 land fra hele verden, ikke bare til konkurranse men også til faglig oppdatering.

Det blir anledning for ikke-baristaer, deg inkludert, til å bryne kunnskapene siden den danske regjerende verdensmester Martin Hildebrand skal fortelle hva som må til for å nå verdenstoppen. Dessuten kommer den verdensomspennende kaffebarkjeden Starbucks for å fortelle sin suksesshistorie. Og det blir rikelig anledning til å smake kaffe fra eksempelvis siste årgang fra en rekke kaffeproduserende regioner verden rundt samt ikke minst en unik espressosmaking. Disse presentasjonene er bare noen av mange på det innholdsrike programmet som du kan studere her: www.scae.com  Forespørsler og påmelding rettes til scae@online.no, tone@sh.no eller pr telefon 23036824. Arrangør av messen og konkurransen er SCAE som har som mål å fremme av spesialkaffe i Europa.

En forsmak på kaffekunstene gis av Det Norske Barista Landslaget på Oslo City den 13. juni kl. 12-14.30. Da vil landslagets 10 deltakere presentere kreative kaffedrikker som du aldri har smakt dem før helt gratis. De nærmeste dagene kommer det altså til å ligge en deilig kaffeduft over hovedstaden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her