Vi kjøpte verdens dyreste kaffe

Du som opptatt av god kaffe har noe meget godt i vente. En norsk kaffeimportør har kjøpt verdens beste kaffe til landet til internasjonal rekordpris. Det begynner å nærme seg prisnivået på svært fornemme Grand Cru viner.

Mens prisen på industrikaffe lenge har befunnet seg på et bunnnivå, har prisene på gourmetkaffe gått motsatt vei. I praksis vil det si at mens verdensmarkedets priser ligger på ca. 15-20 kroner pr. kilo for råkaffe til industrien, ble det i går oppnådd en topp pris på over 200 kroner pr. kilo for vinnerkaffen i Guatemalas "Cup of Excellence" konkurranse. Ferdig brent, malt og tilberedt vil denne kaffen derfor begynne å nærme seg prisnivået på svært fornemme Grand Cru viner. Dette er en klar rekordpris på auksjoner for Gourmetkaffe.

15 av Guatemalas absolutt beste kaffepartier (Guatemala er i verdenseliten) ble i går auksjonert bort over internett. Etter at en jury på 20 internasjonale profesjonelle kaffesmakere i begynnelsen av mai brukte fire dager på utvelgelsen, har prøver vært ute til testing hos verdens ledende importører av gourmetkaffe.

Resultatet av auksjonen ble at vinnerkaffen fra Fabio Solis Sanabrias farm, Las Nubes havnet hos Solberg & Hansen AS i Oslo. Samme firma kjøpte også kaffepartiet fra La Perla som fikk auksjonens nest høyeste pris. De øvrige partiene havnet i all hovedsak hos gourmetkaffeimportører i Japan, mens resten gikk til USA, England, Spania og Singapore.
 
I likhet med vin betyr den botaniske art svært mye for sluttresultatet og i dette tilfelle var det artene Catuai og Caturra som gikk av med seieren. Vinnerkaffen beskrives som sødmefylt, velbalansert og med stor fylde i kropp og ettersmak. Toner av mandel og mørk sjokolade gjør kaffen fra Las Nubes til en stor smaksopplevelse.

Partiene på henholdsvis 30 og 18 sekker ventes til Norge og Solberg & Hansen AS i løpet av høsten og vil bli å finne som nybrent ferskvare i ledende spesialforretninger og kaffebarer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen