Vin for fred

Vin bryter alle politiske og ideologiske grenser - legg turen til London den 16. august.
Redaksjonen
02 August 2006 - 17:10

En av verdens eldste vinproduserende regioner er i disse dager et område rystet av krig og uroligheter.
 
Den 16. august kan du fokusere på annet enn dystre meldinger fra Midtøsten i det Wine in the Name of Peace arrangeres i London. Vinsmakingen samler en rekke produsenter fra såvel Israel som Libanon som alle er sterkt preget av den pågående konflikten.
 
Ønsket om stabilitet for å kunne fortsette en vinmakertradisjon som går flere tusen år tilbake i tid, visker ut motsetningene som ellers finnes mellom de to landene. 
Topprodusenter
Du vil på denne smakingen kunne møte representanter fra blant annet disse topprodusentene fra området:
Dalton, Mount Tabor og Recanati Winery fra Israel, Chateau Musar, Chateau Kefraya og Nakad fra Libanon.
 
Arrangementet er et resultat av et initiativ fra Illi Adato som gjennom en årrekke har promotert vin fra området. I en tid med stadig nedslående nyheter fra Midtøsten, søkte han etter positive, ikke-politiske nyheter om de to landene, og valget var klart - regionens fabelaktige vinproduksjon.
 
Hva: Wine In The Name of Peace
Tid: 16. august 2006 kl 13.00 - 21.00
Sted: Vinopolis, No 1 Bank End, London SE1 9BU, England
 
For mer informasjon om smakingen kan du kontakte:
 
Daniela Gehtman eller Illi Adato
Wine.Is - The Fine Wines Co.
WWX 65 Maygrove Road,
London NW6 2EH
United Kingdom

Tel: +44 (0)207 692-2020
Fax: +44 (0)207 692-2022
 
e-post: illi@wine.is

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her