Matkurs og vinkurs

Beer and Winemakers Dinner 2. november i Oslo: Rodenbach, De Molen, Loxarel og Radici e Filari

Høstlige viner, ikoniske øl og spennende smaker på Grezzo

Høstlige viner, ikoniske øl og spennende smaker på Grezzo

Fire ulike produsenter har satt toppklasse øl og vin til Grezzos nydelige meny. Gjør deg klar for en unik smaksopplevelse.
28 August 2022 - 09:01

Grezzo restaurant åpnet vinteren 2021 og er startet av blant annet tidligere Maaemo-kokk Marcello Tiboni. De lager det de selv kaller moderne italiensk mat med råvarer i sesong, og leverer fantastiske retter som gang på gang får strålende anmeldelser. Denne gangen har de utviklet en meny som passer både til øl og vin, og vi gleder oss stort til å smake de deilige kombinasjonene.

Brouwerij Rodenbach

Brouwerij Rodenbach anses som ølets Rolls-Royce og ble stiftet av de fire brødrene Rodenbach i 1821. Den ene av brødrene, Pedro, kjøpte med tiden ut de andre og det er siden den gang hans etterfølgere som har tatt over bryggetradisjonen.

De fire brødrene Rodenbach startet bryggeriet i 1821.
De fire brødrene Rodenbach startet bryggeriet i 1821. (Foto: Brouweij Rodenbach)


Rodenbach er mestere på fatlagrede surøl, og det er nettopp denne typen øl som har gjort dem så berømte. På folkemunne er deres eikefatlagrede, vinøse øl i flamsk stil kjent som "Belgias burgunder", og deres Rodenbach Grand Cru er et av verdens mest ikoniske øl. Brouwerij Rodenbachs øl er særdeles matvennlige og er det ypperste man kan finne av komplekse og elegante surøl. 

Brouwerij De Molen

Bryggmester Menno Olivier startet i 2004 sitt eget bryggeri i garasjen. Selskapet vokste raskt og bryggeriet ble flyttet til en gammel vindmølle fra 1697 ved elven i Bodegraven, Nederland. Menno ser det som sitt oppdrag å gjenopprette den nederlandske ølkulturen og brygging av tradisjonelle regionale øl.
De Molen har flere ganger toppet listen over Ratebeers 100 beste bryggerier, og har fått et rykte om å konsekvent brygge øl i verdensklasse. Særlig er de kjent for sine komplekse og store portere, stouter og barley wines i ulike fatlagringsvariasjoner.

Fra De Molen kommer Brand Manager Jolinke Golbach. Jolinke er ølsommelier som gjennom mange år har samlet erfaring om belgiske og nederlandske bryggekunster, og vil innvie oss i både De Molens og Rodenbachs ulike tilnærminger til brygging og fatlagring.

De Molen er kjent for sine fatlagrede stouter og portere
De Molen er kjent for sine fatlagrede stouter og portere. (Foto: De Molen)

Loxarel
Joseph Mitjans produserte som 16-åring sine første 1000 flasker musserende vin, og har med årene gjort Loxarel til en av Penedes' fremste forkjemperne for biodynamisk vinmaking. Joseph kombinerer innovative metoder med eldgamle teknikker og lokale druer, noe som i kombinasjon med bruk av leireamforer gir helt unike viner. Navnet Loxarel er en hommage til husets emblematiske druevariant, xarel·lo, og særlig skiller husets røde viner seg ut, nettopp på grunn av deres fremstillingsmetode.
Fra Loxarel kommer Joseph Mitjans for å presentere sine viner og fortelle om hva som gjør dem unike, samt om bruken av de lokale druene som Loxarel igjen har fått til å skinne.

Loxarel har igjen fått de lokale druene til å skinne. (Foto: Loxarel)
Loxarel har igjen fått de lokale druene til å skinne. (Foto: Loxarel)


Radici e Filari

Familien Boganza, med Emanuele i høysetet, har produsert høykvalitetsviner i hjertet av Piemonte i mer enn 30 år. Emanuele har et ønske om at mennesker skal være så lite involvert i vinmakingsprosessen som mulig, og resultatet er nebbiolo og barbera med rene uttrykk som rett og slett smaker av liv.

Familien Boganza utgjør vinhuset Radici e Filari. (Foto: Radici e Filari)
Familien Boganza utgjør vinhuset Radici e Filari. (Foto: Radici e Filari)

«Radici e filari» betyr «røtter og rader», og beskriver kjernen i vinhusets filosofi – her dreier alt seg om vinmarkene. Målet er at årstidenes sesonger - gjennom gjødsling og høsting - gjør at vi føler oss i harmoni med naturen, jorden og andre mennesker. Emanuele sier at vinene hans kommer fra fremtiden, og hvorfor kommer han selv for å fortelle denne kvelden.

Allergi
Dersom du har eventuelle allergier, er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her