Vin som varmer

Vin som varmer

Amarone er favoritt hos mange, og denne byr på både mye god smak for pengene samt velintegrert alkohol og sødme.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mens mange amaroner sliter med både mye sødme og alkohol, er Ca La Biondas utgave, La Bionda Amarone della Valpolicella Classico 2007 (47636) , en riktig så balansert en med «bare» 15,5 prosent. I tillegg har den fantastisk deilig frukt som sammen med god syre gir den en i amaronesammenheng sjelden god friskhet. Et godt følge til rike kjøttretter, også vilt, og en fin kandidat for vinkjelleren .

Helst ikke ripasso

Også Ca La Biondas ripasso, Malavoglia Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2009 (52846) , hever seg over mange i sin kategori. Kanskje fordi produsenten egentlig ikke ville lage noen ripasso, men gjorde det mot sin vilje, derav navnet Malavoglia som betyr nettopp det på italiensk.

Ca La Bionda er en familiedrevet vinprodusent med adresse Marano, midt i hjertet av det opprinnelige Valpolicella , altså Valpolicella Classico. Castellani-familien har laget vin her siden 1902, og med en slik kvalitet på håndverket, at selveste kongen av Valpolicella, nylig avdøde Giuseppe Quintarelli, utnevnte Alessandro Castellani til en av de mest lovende arvtakerne.

Kalkholdig jordsmonn

Bakgrunnen for lovprisingen lar seg smake gjennom vinene. I motsetning til den generelle praksisen i området, har den tidsriktige ånden med naturgjær, ingen klaring eller filtrering samt lave svovelnivåer, inntatt Castellanis kjellere. Men de er ikke tradisjonalister for her utnyttes både temperaturkontroll, ståltanker og fat, også barrique under fremstillingen. Mens Alessandro er sjef for vinkjelleren, tar broren Nicola seg av vinmarkene. Og her i Marano er det kalkholdig mergel som dominerer og som forklarer vinenes gode friskhet og finkalibrerte tanninstruktur.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ca' La Bionda Amarone della Valpolicella Classico 2015

Produsent:
Ca' la Bionda
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
388,00 kr
Varenummer:
4763601
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Ca' La Bionda Malavoglia Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2017

Produsent:
Ca' la Bionda
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
242,00 kr
Varenummer:
5284601
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen