Et must for barolofansen

Om tre hundre kroner ikke akkurat er billig, er det en veldig bra pris for barolo. Og i hvert fall når vinen er så vellykket som denne.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2011 (50492) er en drøm for ekte barolofans siden den kommer fra en årgang som gir et veldig klassisk barolouttrykk, samtidig som den er laget av en såkalt tradisjonalist, Giovanno Rosso, som ikke benytter seg av verken høy ekstraksjon eller barrique. Her får du nebbiolo "in purezza" som italienerne ville si det.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Flott nebbiolokarakter
Det betyr en nydelig klar og varm rød farge. Ungdommelig og fast nebbiolokarakter med friske røde og mørke bær, urter, eksotisk krydder trevirke og ikke minst blomster. Deilig friskhet og fine slanke og faste tanniner sikrer et opphold på minst åtte år i kjelleren. En strålende matvin som tåler mye smak i matfølget. Alt innen kjøtt.

Droppet koop'et
Denne baroloen tilhører et mellomsjikt rent kvalitetsmessig, siden den er en blanding av druer fra flere vinmarker i én enkelt landsby, nemlig Serralunga .

Her har Rosso-familien fire parseller, Ceretta Piani, Ceretta Margherita, Sorano, Costa Bella og La Serra. De to førstnevnte vinmarkene gir grand cru'en Barolo Cerretta som nå finnes i en ikke like klassisk 2003-versjon.

Tidligere endte disse druene i kooperativenes blandinger, men siden 2000 har sønnen Davide tappet vinene med egen etikett. Og ikke minst gjennomført en kraftig kvalitetsøkning på druematerialet i form av redusert avkastning og som en naturlig konsekvens også bedre viner.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Vi gjør oppmerksom på at dersom Vinmonopolet hevder at vinen (50492) er utsolgt, og ikke tilgjengelig før 18. mars, så er dette basert på gammel informasjon. Vinen er kommet inn på lager hos distributør og har ordinær leveringsdyktighet. Dette pr. 6. mars 2008 kl. 08:38.

 

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016

Produsent:
Giovanni Rosso
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
415,00 kr
Varenummer:
5049201
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Giovanni Rosso Barolo Cerretta 2016

Produsent:
Giovanni Rosso
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
500,00 kr
Varenummer:
4767101
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen