Vin til skatten din

Apéritif har funnet frem til den riktige vinen for deg som slikker sårene etter baksmellen fra i fjor. Selvangivelsen lander ferdig utfylt i postkassene i disse dager, og i solidaritet med de som skylder staten penger etter å ha levd for godt i fjor, er det naturlig å satse på en billig rødvin med mye smak. 07.04.99.

Villanelle 1997 er en fruktig vin med god bitterhet, jordlig preg og bra lengde som passer til rimelig mat. Vi tenker ikke på pølser, selv om den helt klart går til det også, men på pastaretter så vel med som uten kjøtt, samt kylling og annen fugl i ulike tilberedninger. En relativt fleksibel hverdagsvin. Prisen er kun kroner 70,60 (varenr. 13501), og den er til salgs i alle polbutikker.
 
Villanelle er fra Gers i det sørvestre hjørnet av Frankrike. Fra samme område som de mer kjente hvite Côtes de Gascogne-vinene, og ikke minst armagnacen kommer fra. Den er laget av druene tannat og merlot samt cabernet franc og cabernet sauvignon.
 
Tannat er regionens mest særpregede drue som gir viner med tøffe tanniner og god holdbarhet. Merlot og de andre bordeaux-druene bidrar til å mykne inntrykket. Villanelle er imidlertid ikke en vin for kjelleren men skal nytes nå. Som rimelig trøst for restskatten.

Aase E. Jacobsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen