Dagens rett

Vindampet røyefilet

Dagens fristende fiskemåltid passer som hånd i hanske med den deilige rieslingen fra det franske området Alsace. Kombinasjonen er klassisk.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Vindampet røyefilet

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ts
Sjampinjongsaus
3 ss
2 dl
sjy fra fisken

Fremgangsmåte

Del filetene i porsjonsstykker og dryss dem med salt. Kok opp hvitvinen i en dyp stekepanne og legg røyefiletene i. Damp dem under lokk, de må ikke koke, i ca. 5 minutter. Ta dem forsiktig opp, legg dem på fat og dekk med folie. Hold dem varme i ovn ved 75 grader. Sil sjyen.
 
Fres soppen i smør i 2-3 minutter, dryss på mel og rør godt om. Spe med silt sjy fra fisken, kok opp og spe med fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
 
Server røyefiletene med soppsausen, poteter og sauterte grønnsaker.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen