Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Drikke
Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

La deg forføre av Burgunds makeløse viner fra flott chablis, via Chassagne-Montrachet til de lekreste røde burgundere sammen med en av verdens store vinstjerner.
Redaksjonen
02 April 2013 - 23:00

Dette får du smake: 11 eksepsjonelle viner fra Burgund og USA
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Véronique Drouhin-Boss, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 11. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 545,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 01.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Få førstehånds tips om nye kurs

Burgunds eleganse

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder.

I 1880 etablerte den 22 år gamle Joseph Drouhin sitt eget vinhus i Beaune med et mål å lage viner av ypperste kvalitet som kunne bære hans navn.

I den kalde og mørke kjelleren, som en gang tilhørte Kongen av Frankrike og Hertugen av Burgund, modner Grand- og Premier Cru-viner på fat.

Eiendommen som er nesten 70 hektar er plantet med pinot noir- og chardonnay-druer og regnes som en av de mest betydningsfulle Premier og Grand Crus i Côte de Beaune, Côte de Nuits.

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Véronique Drouhin-Boss, som er både eier og vinmaker ved Joseph Drouhin.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Burgunds eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie. Du får også smake en helt spesiell og sjelden vin fra deres vinmarker i Oregon i USA under kurset.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Drouhin">Les mer om Joseph Drouhin her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Hvitviner:

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 2010, ca kr 299,90 (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Marquis de Laguiche 2010, ca kr 379,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Rødviner:

 • Domaine Drouhin Oregon Pinot Noir Cuvèe Laurène 2009, ca kr 300,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

Etter at Joseph Drouhin etablerte seg i Beaune i 1880, ble han etterfulgt av sin sønn Maurice som kjøpte opp de beste parsellene i områder som Clos des Mouches og Clos de Vougeot.

Men det var Robert Drouhin som etter sin overtagelse av familiebedriften i 1957 sikret huset sin stjernestatus, ikke minst gjennom sin satsing på vinmarker i Chablis.

Huset har vært toneangivende i sin vinmaking i Burgund, med blant annet å være de første som kuttet ut bruk av plantevernmidler og de hadde den første kvinnelinge ønologen.

I dag har Joseph Drouhin 73 hektar med vinmarker fordelt over hele Burgund, deriblant noen av de mest berømte parsellene i verden slik som Clos des Mouches, Montrachet Marquis de Laguiche, Musigny, Clos de Vougeot og Corton-Charlemagne.

Joseph Drouhin er en av Burgunds aller ypperste produsenter og er verdenskjent for å være kompromissløs i sine krav til kvalitet og dedikasjon til tradisjonell Burgund-stil.

Det er fjerde generasjon Drouhin, Philippe, Véronique, Laurent og Frédéric, som fører familiens arv videre i dag.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her