Drikke
Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

La deg forføre av Burgunds makeløse viner fra flott chablis, via Chassagne-Montrachet til de lekreste røde burgundere sammen med en av verdens store vinstjerner.
Redaksjonen
02 April 2013 - 22:00

Dette får du smake: 11 eksepsjonelle viner fra Burgund og USA
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Véronique Drouhin-Boss, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 11. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 545,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 01.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Få førstehånds tips om nye kurs

Burgunds eleganse

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder.

I 1880 etablerte den 22 år gamle Joseph Drouhin sitt eget vinhus i Beaune med et mål å lage viner av ypperste kvalitet som kunne bære hans navn.

I den kalde og mørke kjelleren, som en gang tilhørte Kongen av Frankrike og Hertugen av Burgund, modner Grand- og Premier Cru-viner på fat.

Eiendommen som er nesten 70 hektar er plantet med pinot noir- og chardonnay-druer og regnes som en av de mest betydningsfulle Premier og Grand Crus i Côte de Beaune, Côte de Nuits.

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Véronique Drouhin-Boss, som er både eier og vinmaker ved Joseph Drouhin.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Burgunds eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie. Du får også smake en helt spesiell og sjelden vin fra deres vinmarker i Oregon i USA under kurset.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Drouhin">Les mer om Joseph Drouhin her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Hvitviner:

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 2010, ca kr 299,90 (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Marquis de Laguiche 2010, ca kr 379,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Rødviner:

 • Domaine Drouhin Oregon Pinot Noir Cuvèe Laurène 2009, ca kr 300,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

Etter at Joseph Drouhin etablerte seg i Beaune i 1880, ble han etterfulgt av sin sønn Maurice som kjøpte opp de beste parsellene i områder som Clos des Mouches og Clos de Vougeot.

Men det var Robert Drouhin som etter sin overtagelse av familiebedriften i 1957 sikret huset sin stjernestatus, ikke minst gjennom sin satsing på vinmarker i Chablis.

Huset har vært toneangivende i sin vinmaking i Burgund, med blant annet å være de første som kuttet ut bruk av plantevernmidler og de hadde den første kvinnelinge ønologen.

I dag har Joseph Drouhin 73 hektar med vinmarker fordelt over hele Burgund, deriblant noen av de mest berømte parsellene i verden slik som Clos des Mouches, Montrachet Marquis de Laguiche, Musigny, Clos de Vougeot og Corton-Charlemagne.

Joseph Drouhin er en av Burgunds aller ypperste produsenter og er verdenskjent for å være kompromissløs i sine krav til kvalitet og dedikasjon til tradisjonell Burgund-stil.

Det er fjerde generasjon Drouhin, Philippe, Véronique, Laurent og Frédéric, som fører familiens arv videre i dag.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her