Drikke
Vinkurs 12. november - Smak fabelaktige viner fra Brunello og Chianti

Vinkurs 12. november - Smak fabelaktige viner fra Brunello og Chianti

Smak noen av Italias mest berømte viner som eksklusiv Brunello di Montalcino i flere årganger og raffinerte chiantier.
Redaksjonen
28 Oktober 2013 - 01:30

Dette får du smake: 9 elegante viner fra Brunello di Montalcino og Chianti
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Nicolò d’Afflitto, vinmaker hos Frescobaldi
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 12. november 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 495,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 03.11.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Her kan du bestille gavekort på kurs

9 eksklusive viner

I Toscanas bølgende åser finner vi vinområder slik som Chianti Classico og det sagnomsuste og ettertraktede Brunello di Montalcino.

Vinene fra Brunello di Montalcino regnes blant Italias med prestisjefylte og kostbare rødviner. Området var også det første i Italia som fikk den høyeste klassifiseringen av vinområder, DOCG, i 1980.

Med perfekte forhold for vindyrking med det riktige jordsmonnet og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det hvite og røde viner i toppklasse i hele Toscana.

Denne kvelden får vi besøk av vinmakeren Nicolò d’Afflitto, som gir oss et innblikk i Toscanas fantastiske viner.

Han er kjent som en av Italias aller beste vinmakere, og har til daglig ansvaret for å videreføre 30 generasjoner og mer enn 700 års vinkunnskap hos en av de mest berømte vinfamiliene i Toscana.

Vi skal se på hva som skiller vinmarkene i Brunello di Montalcino fra resten av Chianti og andre vinområder i Toscana, vi ser på områdets historie og hvordan vinene lages i dag.

Du får smake hele 9 eksklusive viner denne kvelden, med såvel hvitvin som rosé, før vi avslutter med herlige rødviner.

Her får du selv smake hvor forskjellige årganger kan være gjennom ikke mindre enn tre årganger topp Brunello di Montalcino. Du smaker selvfølgelig også noen av Chiantis mest eksklusive toppviner denne kvelden.

Foredraget holdes på engelsk.

Les mer om Toscana og husene her

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her