Vinkurs 18. februar 2013 - Stor Amarone- og Valpolicella-smaking

Vinkurs 18. februar 2013 - Stor Amarone- og Valpolicella-smaking

Møt en av Valpolicellas store stjerner og smak viner i verdensklasse, deriblant tre årganger av deres Amarone Riserva i magnum og dobbeltmagnum.

Rundt Verona ligger et av Italias og verdens, mest berømte vinområder - Veneto.

Her lages de herligste valpolicellaer, fyldige amaroner, ripassoer og søte reciotoer, viner vi nordmenn har lagt vår store elsk på.

Nå kan du bli med en av områdets største stjerner og lære mer om Valpolicella i det vi smaker ni enestående viner fra det berømte Musella .

Påmeldingslenken finner du nedenfor

Tradisjonsrikt og nyskapende

Like utenfor Verona ligger en av Venetos vakreste eiendommer, den mer enn 500 år gamle Musella. 

Det er dog ikke før i andre halvdel av 1800-tallet eiendommen ble kjent for sin vinproduksjon gjennom den energiske Cesare Trezza di Musella.

Ikke mindre berømte er dagens eiere, Emilio og Graziella Pasqua, som solgte seg ut av mektige Pasqua, for å kunne fokusere på å lage vin i en mye mindre skala og med en maksimal grad av hands-on.

Gjennom et unikt samarbeid med ni andre Amarone-familier, har Musella gått i bresjen for å verne om de tradisjonelle metodene for å fremstille amarone og recioto..

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Musella"> Les mer om Musella her

Unik smaking

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Maddalena Pasqua , datteren av Emilio og Graziella, og Musellas vinmaker.

Hun vil lære deg mer om Valpolicella og du vil selv få smake noen av områdets aller beste viner denne kvelden.

Du får blant annet smake deres elegante hvitvin, valpolicella, ripasso og amarone , før vi smaker hele tre årganger av deres Amarone Riserva fra magnum og dobbeltmagnum .

Vi avslutter smakingen med deres sjelde Senza Titolo fra 2004 og en nydelig recioto .

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på via lenken nedenfor i dag.    

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Musella Bianco del Drago 2011 (42666)

Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2008 (48344) - serveres fra magnumflaske i 2007-årgang

• Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2005, ca kr 1400,00 (ikke tilgjengelig i Norge) - dobbelmagnum
• Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2004, ca kr 1500,00 (ikke tilgjengelig i Norge) - dobbelmagnum

• Musella Senza Titolo 2004, kr 795,- (kun spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 18. februar 2013 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 10.02.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Veneto på sitt beste

Like utenfor Verona, i åsen ved San Martino Buon Albergo ligger Musellas vingård, en av de vakreste eiendommene i Veneto.

En mengde vakre skoger, vann, vinmarker, gamle borggårder og små kirker, vingårder og hus som ser ut som et lite nett av små veier rundt  den fantastiske aristokratiske villaen. Villaen er fra 1500-tallet og ligger som et naturlig midtpunkt i parken som omgir den.

De første nedtegnelsene om Grevskapet av Muselli stammer fra 1600-tallet. Disse var sannsynligvis de første beboerne på eiendommen, men tradisjonen for vinproduksjon i området hører vi ikke noe om før i andre halvdel av 1800-tallet, iverksatt av den entusiastiske og inspirerende Cesare Trezza di Musella..

Meld deg på via påmeldingslenken over.

Venetos flotteste

Kjelleren og kontorene på vingården er lokalisert i de opprinnelig stallene til villaen, i  en gammel bygning fra 1600-tallet, hvor lå omgitt av grønne enger, avbrutt av Fabbio-elven.

I dag, etter en svært forsiktig restaurering, hånd i hånd med den største respekt for byggeskikken, er bygningen omformet til en vakker setting for lagringen av eikefat, og kjelleren er utstyrt med det siste innen teknologi.

Det store høyloftet over de opprinnelige stallene brukes i dag til tørkeplass for druene som skal benyttes til produksjonen av Amarone. Dette skjer takket være en nøye kalkulert, naturlig ventilasjon,som garanterer en sunn tørking av druene.

Alle druene kommer fra eiendommen Musella som strekker seg over et område på 400 hektar. En så stor eiendom er nokså uvanlig for Veneto, men byr på en fantastisk variasjon i jordsmonnet, noe som åpner muligheten for en utfordrende sammenligning.

Les mer om Musella her

Meld deg på via påmeldingslenken over

Kommende kurs

Til toppen