Klar favoritt til godpris

Valpolicella er helårsvin nummer én, og denne hansker opp med langt mer enn bare pasta og pizza.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Musella Valpolicella Superiore 2012 (48345) er nemlig en strålende valpolicella med mye karakter og nok kraft til å tåle noe år i kjelleren. Den fine sødmen og fylden gjør at den sågar kan følge vilt, om ikke de kraftigste utgavene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ung og intens
Denne vinen er laget av druer fra Musellas yngste vinmarker på 5-10 år. Det bidrar til å forklare vinens intensitet. Den er også en blanding av druer fra Musellas tre vinmarker, Il Perlar og Palazzina med kalkjord iblandet rød leire og Monte del Drago med tuffholdig hvit leire.

Musellas vinmarker ligger for øvrig utenfor Classico-området , helt i den østre enden av den større Valpolicella-regionen. Vår vin er derfor "bare" en Valpolicella Superiore, men altså laget av corvina , corvinone, rondinella og litt barbera  som erstatning for molinara som ikke lenger er obligatorisk i blandingen.

Frykter utvanning
Årsaken til at Musella lager så god standardvalpolicella, og det år etter år , er å finne i husets filosofi. Etter at eierne Emilio og Graziella Pasqua solgte seg ut av mektige Pasqua, valgte de å fokusere på mindre skala og maksimal grad av hands-on. Hele familien er engasjert i fremstillingen og druene dyrkes etter økologiske prinsipper uten bruk av plantevernmidler.

Parallelt med dette har familien engasjert seg i vernet av amarone og recioto-tradisjonen som er i ferd med å vannes kraftig ut, gjennom samarbeidet med ni andre "Amarone families".  Gruppen består av velkjente Allegrini, Brigaldara, Masi, Musella, Nicolis, Speri, Tedeschi, Tenuta Sant'Antonio, Tommasi, Zenato samt altså Musella som sammen representerer 40 prosent av amarone og recioto-volum (og 55 prosent av salgsverdi).

Egne regler
Den totale veksten i produsert volum for amarone og recioto var på vanvittige 270 prosent fra 1999 til 2008! Sist år ble det fremstilt i alt 8,5 millioner flasker. Tatt i betraktning den tradisjonelle og svært kostbare fremstillingen av "ekte" amarone med lufttørking på åpne loft i minst 100 dager, må det ha blitt tatt en del snarveier underveis. Mye av forklaringen ligger i introduksjonen av mekanisk tørking av druene som er langt mer kostnadseffektiv. Det siste året har for øvrig gjennomsnittsprisen for amarone falt med 7-9 euro ex cellar.

Musella på sin side byr fortsatt på en svært konsentrert og ikke minst lagringsdyktig amarone- og reciotostil . Og holder seg selvsagt til Amarone-familienes selvpålagte strengere regler for så vel minimum alkoholinnhold, innhold av tørrstoffer og lanseringstidspunkt.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Musella Valpolicella Superiore 2014

Produsent:
Az. Agricola Musella
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
169,60 kr
Varenummer:
4834501
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen