Vinkurs 24. april i Oslo - Smak 14 herlige italienske viner

Dette blir en opplevelse utenom det vanlige. Du skal smake hele 14 flotte italienske viner fra noen av Italias mest innovative og kjente produsenter av kvalitetsvin. Samtidig skal du få en spennende beretning om Italias lange vinhistorie fra en som kan de
Redaksjonen
30 Mars 2003 - 23:00

Årsakene til at vi trykker Italia til vårt bryst er mange; den rike kulturen, de varierende landskapene, den enkle men svært gode maten og selvsagt vinen.

Denne kvelden går vi systematisk til verks og smaker oss gjennom landets mangfold av druer og vinstiler. Reiseleder er Lars Helliesen fra Gaia Wine & Spirits. Han vil garantert holde oss i spenning med sin beretning om Italias vinhistorie og samtidig lar oss få smake viner fra noen av Italias mest innovative og kjente produsenter av kvalitetsvin.

Gjør deg klar for en rundreise i populære Italia med vin i glasset, så vel hvitt som rødt, fra sør til nord.
Foredraget holdes på norsk.

Les mer om arrangementet nedenfor (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Italia">her)

Følgende viner skal gi deg denne grunnleggende introduksjon til landet i sør:
Musserende

Hvitvin
w Trebbiano di Romagna - Tre Monti (46597 - nyhet mai 2003)
w Beneventano Bianco - Feudi di San Gregorio (46590 - nyhet mai 2003)

Rosévin
w Rosaura 2014 (33115) (basisutvalg fra mai 2003)

Rødvin
w Beneventano Rosso - Feudi di San Gregorio (46589 - nyhet mai 2003)

Søt musserende

Smakingen er nå avholdt

Tid: 24. april 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240403. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.04.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding aksepteres ikke som gyldig påmelding. 
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Italia rundt- en reise i vinøs livsnytelse
Å foreta en reise i vin i Italia er å foreta en reise i livsnytelse.
Italia alene har lagt grunnlag for det meste vi forholder oss til og vet om vin i dag. Allerede i Romerrikets dager la romerne grunnlaget for fremdyrking av, og nytelse av, kvalitetsvin i hele deres utstrakte rike. Det er romernes fortjeneste at vinområder som i dag er kjent for å være blant verdens beste, som Piemonte, Toscana, Veneto, Campania og Sicilia, Bordeaux, Burgund og Rhone, Rijoa og så videre, ble beplantet med vinranker med det formål for øyet å fremdyrke kvalitets-vin med utgangspunkt, med romernes kunnskap om de forskjellige regionenes klimatiske og geografiske som grunnlag for å forske frem og velge vintyper og vinifikasjonsteknikker.
 
Gjennom såvel den lyse som mørke Middelalder fortsatte Italia å ivareta og prege keiser og knekts vinøse hverdag, ivaretatt av klostre og landherrer, og ikke minst landets bønder i sin allminnelighet. Også i nyere tid har vinens historie fulgt Italias historie svært tett. Italias historie er vinens historie. Basta.
 
Italias vinøse mangfold er nesten uendelig - intet annet land i verden kan vise til en så utrolig rikdom i druetyper, terroir (jordsmonn), mikroklimaer og vinifikasjonsmetoder. Fra Etna i sør til Südtirol i nord skapes det legendariske super-viner - i alle priskategorier. Italias mangfold kan være utrolig forvirrende - men er utrolig fascinerende. For italierne setter livsnytelse i sentrum. På bordet, i glasset, i livet.
 
I løpet av denne aftenen skal vi foreta en reise i Italias vinverden - historisk, geografisk og vinøst. Reisen vil bli akkompagnert av vinøse prakt-eksemplarer på hvordan dette langstrakte landet viser seg fra sine forskjellige sider - stikkordet er mangfold, kvalitet, og selvsagt; nytelse! Det vil også bli gitt grunnleggende innføring i hva vin egentlig er, hvorfor vi elsker det og hvordan vi behandler det, og ikke minst; en mengde svar på mange av de spørsmålene man har hva angår vin generelt - og Italia spesielt. For eksempel hva vin-etikettene kan fortelle oss, hva man bør se etter når en smaker vin, hvordan man smaker vin, tips om vin og mat, tips om vin uten mat, og mye annen vin-relatert lærdom.

Reiseleder er Lars Geir Helliesen, grunnlegger av vinimport-firmaet Gaia Wine & Spirits. Aftenens "reiseleder" er kjent for å vektlegge grunnen til at vi i det hele befatter oss med drikken vin sterkt - det vil si nytelse. Hans utgangspunkt er at vin lages med et formål for øyet - å øke vår livsnytelse. Generelt, og hver gang vi kan glede oss over, eller med, en god vin.

Gaias formålsparagraf er å handle om kvalitet, eksklusivitet, kunnskap, nytelse og vinglede, og som sådan å være "totalleverandør av italienske kvalitetsviner".
 
Lars Geir Helliesen selv har mangeårig bakgrunn fra restaurantbransjen, mest kjent fra vinbaren "Dr. Kneipps" i Markveien Mat & Vinhus i Oslo, som han etablerte og drev i mange år. Han er også utdannet historiker, med Antikkens Historie som spesialfelt.
 
Velkommen til en vinøs aften med Italia i sentrum!

Smakingen er nå avholdt

Tid: 24. april 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl.mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240403. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.04.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her