Vinkurs 24. april i Oslo - Smak 14 herlige italienske viner

Dette blir en opplevelse utenom det vanlige. Du skal smake hele 14 flotte italienske viner fra noen av Italias mest innovative og kjente produsenter av kvalitetsvin. Samtidig skal du få en spennende beretning om Italias lange vinhistorie fra en som kan de
Redaksjonen
30 Mars 2003 - 23:00

Årsakene til at vi trykker Italia til vårt bryst er mange; den rike kulturen, de varierende landskapene, den enkle men svært gode maten og selvsagt vinen.

Denne kvelden går vi systematisk til verks og smaker oss gjennom landets mangfold av druer og vinstiler. Reiseleder er Lars Helliesen fra Gaia Wine & Spirits. Han vil garantert holde oss i spenning med sin beretning om Italias vinhistorie og samtidig lar oss få smake viner fra noen av Italias mest innovative og kjente produsenter av kvalitetsvin.

Gjør deg klar for en rundreise i populære Italia med vin i glasset, så vel hvitt som rødt, fra sør til nord.
Foredraget holdes på norsk.

Les mer om arrangementet nedenfor (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Italia">her)

Følgende viner skal gi deg denne grunnleggende introduksjon til landet i sør:
Musserende

Hvitvin
w Trebbiano di Romagna - Tre Monti (46597 - nyhet mai 2003)
w Beneventano Bianco - Feudi di San Gregorio (46590 - nyhet mai 2003)

Rosévin
w Rosaura 2014 (33115) (basisutvalg fra mai 2003)

Rødvin
w Beneventano Rosso - Feudi di San Gregorio (46589 - nyhet mai 2003)

Søt musserende

Smakingen er nå avholdt

Tid: 24. april 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240403. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.04.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding aksepteres ikke som gyldig påmelding. 
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Italia rundt- en reise i vinøs livsnytelse
Å foreta en reise i vin i Italia er å foreta en reise i livsnytelse.
Italia alene har lagt grunnlag for det meste vi forholder oss til og vet om vin i dag. Allerede i Romerrikets dager la romerne grunnlaget for fremdyrking av, og nytelse av, kvalitetsvin i hele deres utstrakte rike. Det er romernes fortjeneste at vinområder som i dag er kjent for å være blant verdens beste, som Piemonte, Toscana, Veneto, Campania og Sicilia, Bordeaux, Burgund og Rhone, Rijoa og så videre, ble beplantet med vinranker med det formål for øyet å fremdyrke kvalitets-vin med utgangspunkt, med romernes kunnskap om de forskjellige regionenes klimatiske og geografiske som grunnlag for å forske frem og velge vintyper og vinifikasjonsteknikker.
 
Gjennom såvel den lyse som mørke Middelalder fortsatte Italia å ivareta og prege keiser og knekts vinøse hverdag, ivaretatt av klostre og landherrer, og ikke minst landets bønder i sin allminnelighet. Også i nyere tid har vinens historie fulgt Italias historie svært tett. Italias historie er vinens historie. Basta.
 
Italias vinøse mangfold er nesten uendelig - intet annet land i verden kan vise til en så utrolig rikdom i druetyper, terroir (jordsmonn), mikroklimaer og vinifikasjonsmetoder. Fra Etna i sør til Südtirol i nord skapes det legendariske super-viner - i alle priskategorier. Italias mangfold kan være utrolig forvirrende - men er utrolig fascinerende. For italierne setter livsnytelse i sentrum. På bordet, i glasset, i livet.
 
I løpet av denne aftenen skal vi foreta en reise i Italias vinverden - historisk, geografisk og vinøst. Reisen vil bli akkompagnert av vinøse prakt-eksemplarer på hvordan dette langstrakte landet viser seg fra sine forskjellige sider - stikkordet er mangfold, kvalitet, og selvsagt; nytelse! Det vil også bli gitt grunnleggende innføring i hva vin egentlig er, hvorfor vi elsker det og hvordan vi behandler det, og ikke minst; en mengde svar på mange av de spørsmålene man har hva angår vin generelt - og Italia spesielt. For eksempel hva vin-etikettene kan fortelle oss, hva man bør se etter når en smaker vin, hvordan man smaker vin, tips om vin og mat, tips om vin uten mat, og mye annen vin-relatert lærdom.

Reiseleder er Lars Geir Helliesen, grunnlegger av vinimport-firmaet Gaia Wine & Spirits. Aftenens "reiseleder" er kjent for å vektlegge grunnen til at vi i det hele befatter oss med drikken vin sterkt - det vil si nytelse. Hans utgangspunkt er at vin lages med et formål for øyet - å øke vår livsnytelse. Generelt, og hver gang vi kan glede oss over, eller med, en god vin.

Gaias formålsparagraf er å handle om kvalitet, eksklusivitet, kunnskap, nytelse og vinglede, og som sådan å være "totalleverandør av italienske kvalitetsviner".
 
Lars Geir Helliesen selv har mangeårig bakgrunn fra restaurantbransjen, mest kjent fra vinbaren "Dr. Kneipps" i Markveien Mat & Vinhus i Oslo, som han etablerte og drev i mange år. Han er også utdannet historiker, med Antikkens Historie som spesialfelt.
 
Velkommen til en vinøs aften med Italia i sentrum!

Smakingen er nå avholdt

Tid: 24. april 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl.mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240403. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.04.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på
Dagens rett
Reker med agurk og limemajones

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på

Rekesmørbrød med hjemmelaget limemajones på grovbrød er den perfekte fredagssnack.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her