Drikke
Vinkurs 24. juni i Oslo – Lær alt om vinene fra Sancerre

Vinkurs 24. juni i Oslo – Lær alt om vinene fra Sancerre

Ikke bare lærer du hvorfor denne vinstilen er en klassiker, du får også smake 10 forskjellige viner fra Sancerre, Pouilly-Fume og Menetou-Salon.
01 Juni 2014 - 17:30

Sancerre er sommervinen med stor S, og denne kvelden lærer du hvorfor vintypen smaker så godt.
Din guide denne kvelden er Thibault Roger hos anerkjente Jean-Max Roger. Han vil lære deg om områdenes særtrekk, familiens vinfilosofi og historie, og han vil lede deg gjennom denne smakingen av hele 10 fantastiske viner fra dette området som er manges favoritt.

Du får smake 6 hvitviner, 1 rosévin og 3 røde viner denne kvelden.

Les mer om Sancerre

Når det er snakk om hvitviner fra Loire, er det først og fremst sauvignon blanc som gjelder. Denne druen er en av de mest aromatiske vi har og gir ikke bare friske og fruktige, men også mineralske viner. Viner som er perfekte for den lyse årstiden og ikke minst gode til sesongens meny. Det holder å nevne asparges, skalldyr, laks og salater.

Det kjølige klimaet i Loire gjør at druene bruker lang tid på å modne, og som resultat at vinene får en delikat friskhet, tydelige og velduftende aromaer, og et noe lavere alkoholinnhold enn viner fra varmere klima.
Dette området leverer også flere spennende rosé- og rødviner laget av den etterspurte pinot noir-druen.

Dette får du oppleve: 7 viner fra Sancerre, 1 vin fra Pouilly-Fume og 2 viner fra Menetou-Salon.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Nei.
Foredragsholder: Thibault Roger, Jean-Max Roger. Foredraget holdes på engelsk.

Dato og tid: Tirsdag 24. juni 2014, kl. 18.00 –  ca. 20.30.
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Pris: Kroner 495 pr. person.
Avbestillingsfrist: 17.06.14.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no. Spørsmål? Send en mail.

 

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her