Drikke
Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Bli med på en spektakulær og sjelden smaking av Italias mest berømte viner i flere årganger sammen med en av Norges fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
22 Februar 2013 - 02:08

Dette får du smake: 5 eksklusive og sjeldne viner og én grappa fra Tenuta dell'Ornellaia (aldersgrense 20 år)
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Christer Berens, vinkelner kjent fra blant annet P4
Kursets språk: Svensk

Dato og tid: Mandag 4. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 495,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 24.02.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

 

Unik smaking av supertoscanere

Italiensk vinmaking gjennomgikk en revolusjon på 1970- og 80-tallet idet de første såkalte supertoscanerene med en annen druesammensetning og lagring ble lansert.

Denne kvelden får du selv oppleve eksepsjonelle viner til flere tusen kroner fra berømte Tenuta dell'Ornellaia.

Vinhuset ble etablert av legendariske Lodovico Antinori i Bolgheri i 1981, og regnes i dag blant verdens beste vinhus.

Supertoscanerne lages ofte i et svært begrenset antall, og er med sin Bordeaux-karakter og enorme lagringskapasitet svært ettertraktede blant vinkjennere og når ofte astronomiske priser.

Det er en av Norges mest kjente vinpersonligheter Christer Berens som tar oss med på en unik smaking av Ornellaias viner.

Her får du lære mer om Toscana, supertoscanere, og ikke minst så får du selv smake fem sjeldne viner, hvorav ikke mindre enn tre årganger av flaggskipet deres, Ornellaia, i både magnum og eldre årgang.

Vi avslutter kvelden sterkt med en smaking av husets grappa.

Foredraget holdes på svensk.

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 • Ornellaia 2009 (58228) - serveres i Magnum (kr 2 110,- kun Horeca)
 • Ornellaia 2008 Magnum, kr 2 110,- (kun Horeca)
 • Ornellaia 2006, ca kr 1 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Ornellaia Grappa (95684)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her