Drikke
Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Bli med på en spektakulær og sjelden smaking av Italias mest berømte viner i flere årganger sammen med en av Norges fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
22 Februar 2013 - 03:08

Dette får du smake: 5 eksklusive og sjeldne viner og én grappa fra Tenuta dell'Ornellaia (aldersgrense 20 år)
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Christer Berens, vinkelner kjent fra blant annet P4
Kursets språk: Svensk

Dato og tid: Mandag 4. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 495,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 24.02.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

 

Unik smaking av supertoscanere

Italiensk vinmaking gjennomgikk en revolusjon på 1970- og 80-tallet idet de første såkalte supertoscanerene med en annen druesammensetning og lagring ble lansert.

Denne kvelden får du selv oppleve eksepsjonelle viner til flere tusen kroner fra berømte Tenuta dell'Ornellaia.

Vinhuset ble etablert av legendariske Lodovico Antinori i Bolgheri i 1981, og regnes i dag blant verdens beste vinhus.

Supertoscanerne lages ofte i et svært begrenset antall, og er med sin Bordeaux-karakter og enorme lagringskapasitet svært ettertraktede blant vinkjennere og når ofte astronomiske priser.

Det er en av Norges mest kjente vinpersonligheter Christer Berens som tar oss med på en unik smaking av Ornellaias viner.

Her får du lære mer om Toscana, supertoscanere, og ikke minst så får du selv smake fem sjeldne viner, hvorav ikke mindre enn tre årganger av flaggskipet deres, Ornellaia, i både magnum og eldre årgang.

Vi avslutter kvelden sterkt med en smaking av husets grappa.

Foredraget holdes på svensk.

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 • Ornellaia 2009 (58228) - serveres i Magnum (kr 2 110,- kun Horeca)
 • Ornellaia 2008 Magnum, kr 2 110,- (kun Horeca)
 • Ornellaia 2006, ca kr 1 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Ornellaia Grappa (95684)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her