Vinmonopolet
Vinmonopolet ruster opp med øl

Vinmonopolet ruster opp med øl

Ølhyllene i de såkalte +ØL-butikkene som foreløpig finnes i åtte byer, kommer til å doble utvalget.
Aase E. Jacobsen
26 September 2017 - 15:13

- Det nye +ØL-konseptet innebærer at vi øker fra 250-300 produkter til 400-500 produkter, forteller kategorisjef Idar Sørensen i Vinmonopolet. Han lover at de åtte butikkene som er utvalgt til å være polets spydspisser i kampen om ølkundene skal ha øl fra alle polutvalg og at de i høysesong vil tilby flere enn 600 varianter.

Denne satsingen er et resultat av at Vinmonopolets pilotprosjekt rulles ut. Det som begynte som to butikker, i Trondheim og Stavanger, finnes nå i åtte byer, Oslo Aker Brygge, Trondheim Bankkvartalet, Sandnes Kvadrat, Ålesund Stormoa, Tromsø Langnes, Molde, Bergen Storsenter og Kristiansand Lillemarkens. Før juleølet lanseres er også en butikk i Bodø City Nord rustet opp for å møte den økende ølinteressen.

Produktsjef for øl og brennevin i Vinmonopolet, Martin Tønder Smith forteller at Vinmonopolet da øl første gang kom på agendaen for alvor i 2010, «hadde puttet øl inn i formelen for vin, men at vi nå ser at det ikke har fungert. Pilotprosjektet har vist at det var feil».

De som kjøper øl på polet er en helt annen type kunder enn den gjennomsnittlige vinkunden, ifølge Sørensen. 50 prosent av ølkundene er interesserte og kunnskapsrike. De er både interessert i brygging og ikke minst er de åpne for å prøve nye ølstiler.  

I basisutvalget er det 150 forskjellige øl. I de tidligere spesialpolbutikkene noe mer. Og med +ØL altså tre ganger så mye. Sørensen sier at alle typer ølkunder skal få et tilbud, også med lokalbrygget øl. Butikkene som er valgt ut fordi de allerede har et kundegrunnlag for øl samt kompetanse hos de ansatte, skal dessuten bygges om med kjøleskap for øl. Ordningen med spesialpol og øl opphører dermed.

Her er ølnyhetene på +ØL-butikkene i september

Fortsatt er polets ølparadis i Oslo bare en våt drøm. Fram til Vinmonopolet har funnet lokaler, vil Aker Brygge-polet fortsatt ha rollen som den eneste av de opprinnelige spesialpolbutikkene (ved siden av Sandnes Kvadrat).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her