Vinsmaking 23. august i Oslo - Smak frisk og deilig Chablis

Når sommerferien er over skal du få være med oss på en smakfull vinkveld med Chablis i fokus. Og vi blir garantert ikke alene, for disse vinene har erfaringsmessig enorm interesse blant vinglade nordmenn. Hele åtte viner blir du servert denne augustkvelde
Redaksjonen
23 Juni 2004 - 14:32

Moreau-familien har fremstilt god chablis i området siden 1814. Først eide familien bare noen få hektar, men i 1965 ble Domaine Moreau etablert med eierinteresser i alle Chablis-appellasjonene. I dag er det sjette generasjon Moreau som driver firmaet. Eiendommen omfatter 120 hektar vinmark med nivå opptil 1.cru, og Moreau har nå også fått tilbakeført 4 hektar Grand Cru-mark som tidligere var utleid.

Louis Moreau er trofast mot lange tradisjoner når han produserer sine viner. Druene høstes for hånd og sorteres nøye, druer som ikke er "sunne og friske" sorteres bort og kastes.

Grand Cru
Domaine Louis Moreau disponerer 14,7 ha av Grand Cru vinmarken Vaudésir som totalt er på knappe 46 hektar. De berømte Grand Cru-markene ligger sørvestvendt på høyre side av elven Serein som renner gjennom den pittoreske byen Chablis. Denne beliggenheten gir vinmarkene maksimal utnyttelse av sol og varme. Vaudésir-marken ligger mellom Les Preuses og Valmur. Det er, nest etter Les Clos, områdets største Grand Cru-mark.

Clos des Hospices ligger som en enklave i Grand Cru-marken Les Clos. Den har ble kjøpt av Louis Moreaus bestefar på Hospices de Chablis i 1904 og har siden den gang vært i familiens eie. Clos des Hospices er liten vinmark, den er på mindre enn en hektar. I dag er det kun to produsenter som har vinmark her, Louis Moreau og hans fetter, Christian.

Les mer om Louis Moreau og deres vinproduksjon her.

Hele åtte utgaver av Moreaus viner fra Chablis blir deg til del, og du får faktisk smake vin fra alle Chablis' kvalitetsnivåer. Med andre ord; en svært god anledning til å finne dine egne favoritter.
 

Følgende åtte viner skal smakes:
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.

Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
w Chablis Cedre Doré 2003
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 155,00)
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
w Chablis 1.er Cru Vaillons 2002
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 220,00)
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 23. august 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 230804. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.08.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her