Vinsmaking 5. november i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, og det til en svært rimelig penge. Kost på deg litt godsaker i høstmørket!
Redaksjonen
15 Oktober 2002 - 01:02

I Norge er Maison Louis Jadot en relativt ukjent produsent, men internasjonalt høster Jadot meget stor anerkjennelse både for både sine rimelige- og de mer eksklusive viner.

Maison Louis Jadot er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or. Vinhuset, grunnlagt i 1859, ble ledet av Jadot-familien frem til 1962. André Gagnet overtok styring av firmaet og har perfeksjonistisk ført det videre mot nye høyder. Jadot ønsker dessuten selv ingen egendefinert "husstil" på sine viner, men foretrekker heller viner med kvalitet og stil uttrykt fra jordsmonnet.

Vinene fra Jadot har godt lagringspotensiale, flott struktur og er meget konsentrerte. Jadot har dessuten selv fire egne domener og langtidsavtaler med andre vinmarkseiere sikrer Jadot i dag produksjon av hele 200 forskjellige vinmarksviner - samtlige fra Burgund og med anerkjent kvalitet verden over.

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Håndsortering av druer praktiseres for å ta vare på kun de beste av disse. Gjæringen foregår under høy temperatur og maserasjonen kan vare opp til én måned. De beste årgangene får mellom 15-20 prosent ny eik, mindre gode år får opp til 50 prosent.

Arrangementet er nå avholdt

Ledende vinjournalister regner Louis Jadot og husets viner som en av de fremste i Burgund og vinene har vunnet store vintester over hele verden.

Og det er en rekke av disse vi skal smake sammen med eksportsjef Nicolas Dewe fra Jadot, for slik ser kveldens program ut:

w Chassagne Morgeot-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 490,00)
w Marsannay-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 250,00)
w Gevrey Chambertin-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 330,00)

I tillegg serveres blindt en overraskelse.

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 5. november kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 30.10.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 051102. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Linken nedenfor gir deg kartene i PowerPoint-presentasjonen som ble benyttet under seminaret.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her