Vinsmaking 5. november i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, og det til en svært rimelig penge. Kost på deg litt godsaker i høstmørket!
Redaksjonen
15 Oktober 2002 - 02:02

I Norge er Maison Louis Jadot en relativt ukjent produsent, men internasjonalt høster Jadot meget stor anerkjennelse både for både sine rimelige- og de mer eksklusive viner.

Maison Louis Jadot er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or. Vinhuset, grunnlagt i 1859, ble ledet av Jadot-familien frem til 1962. André Gagnet overtok styring av firmaet og har perfeksjonistisk ført det videre mot nye høyder. Jadot ønsker dessuten selv ingen egendefinert "husstil" på sine viner, men foretrekker heller viner med kvalitet og stil uttrykt fra jordsmonnet.

Vinene fra Jadot har godt lagringspotensiale, flott struktur og er meget konsentrerte. Jadot har dessuten selv fire egne domener og langtidsavtaler med andre vinmarkseiere sikrer Jadot i dag produksjon av hele 200 forskjellige vinmarksviner - samtlige fra Burgund og med anerkjent kvalitet verden over.

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Håndsortering av druer praktiseres for å ta vare på kun de beste av disse. Gjæringen foregår under høy temperatur og maserasjonen kan vare opp til én måned. De beste årgangene får mellom 15-20 prosent ny eik, mindre gode år får opp til 50 prosent.

Arrangementet er nå avholdt

Ledende vinjournalister regner Louis Jadot og husets viner som en av de fremste i Burgund og vinene har vunnet store vintester over hele verden.

Og det er en rekke av disse vi skal smake sammen med eksportsjef Nicolas Dewe fra Jadot, for slik ser kveldens program ut:

w Chassagne Morgeot-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 490,00)
w Marsannay-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 250,00)
w Gevrey Chambertin-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 330,00)

I tillegg serveres blindt en overraskelse.

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 5. november kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 30.10.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 051102. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Linken nedenfor gir deg kartene i PowerPoint-presentasjonen som ble benyttet under seminaret.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her