Vinsmaking 5. november i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, og det til en svært rimelig penge. Kost på deg litt godsaker i høstmørket!

I Norge er Maison Louis Jadot en relativt ukjent produsent, men internasjonalt høster Jadot meget stor anerkjennelse både for både sine rimelige- og de mer eksklusive viner.

Maison Louis Jadot er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or. Vinhuset, grunnlagt i 1859, ble ledet av Jadot-familien frem til 1962. André Gagnet overtok styring av firmaet og har perfeksjonistisk ført det videre mot nye høyder. Jadot ønsker dessuten selv ingen egendefinert "husstil" på sine viner, men foretrekker heller viner med kvalitet og stil uttrykt fra jordsmonnet.

Vinene fra Jadot har godt lagringspotensiale, flott struktur og er meget konsentrerte. Jadot har dessuten selv fire egne domener og langtidsavtaler med andre vinmarkseiere sikrer Jadot i dag produksjon av hele 200 forskjellige vinmarksviner - samtlige fra Burgund og med anerkjent kvalitet verden over.

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Håndsortering av druer praktiseres for å ta vare på kun de beste av disse. Gjæringen foregår under høy temperatur og maserasjonen kan vare opp til én måned. De beste årgangene får mellom 15-20 prosent ny eik, mindre gode år får opp til 50 prosent.

Arrangementet er nå avholdt

Ledende vinjournalister regner Louis Jadot og husets viner som en av de fremste i Burgund og vinene har vunnet store vintester over hele verden.

Og det er en rekke av disse vi skal smake sammen med eksportsjef Nicolas Dewe fra Jadot, for slik ser kveldens program ut:

w Chassagne Morgeot-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 490,00)
w Marsannay-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 250,00)
w Gevrey Chambertin-rød* (ikke tilgjengelig på polet - ca-pris kr 330,00)

I tillegg serveres blindt en overraskelse.

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 5. november kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 30.10.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 051102 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Linken nedenfor gir deg kartene i PowerPoint-presentasjonen som ble benyttet under seminaret.

Kommende kurs

Til toppen