Vinterferien i boks

Enten du stikker til skogs, fjells eller holder deg hjemme i vinterferien, har du sikkert behov for å fornye vinboksparken.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Salget av vin i boks går fortsatt så det suser selv om veksten ikke er så kraftig som den har vært. Likevel står boksene for halvparten av det konsumerte rødvinsvolum i Norge. Det betyr at vi bar hjem fra polet nærmere åtte millioner treliters bokser i fjor. Selv om det kan virke som bokssalget er i ferd med å stabilisere seg på dette nivået, betyr det ikke at sortimentet som nå teller ca 340 ulike viner, vil forbli det samme. Nye viner kommer til hver eneste måned, og produkter som ikke selger forsvinner (heldigvis) ut. Men storselgerne kan synes å ha befestet sin stilling. De ti mestselgende vinene som alle finnes i boks står for en femdel av all vinomsetning i Norge. Det kan bety at en stor del av det vindrikkende publikum stort sett velger det samme.

Så hvis du er en av dem som klamrer seg til La Boiselière, JP Chenet Cabernet Syrah, Boheme, Gato Negro Cabernet Sauvignon, Mezzomondo Negroamaro, Campuget Cuvée Jean-Lin Dalle, Tariquet, Viña Maipo Cabernet Sauvignon, Banrock Station Shiraz Mataro og La Vida Cabernet Sauvignon, er det på tide å prøve noe annet.

Ukens to bidrag til boksutvalget utfyller hverandre, så det kan hende du ender opp med en av hver. Og er dere flere voksne som skal tilbringe vinterferien sammen, kan jo det være greit å ha litt variasjon. For det er nøyaktig det som er det viktigste ankepunktet mot boksviner: Å drikke den samme vinen gang på gang er ikke akkurat med på å skape variasjon og spenning.

Chilenske Undurraga Cabernet Sauvignon Merlot Syrah (42225) er en veldig klassisk vin, ren og balansert med lett bærsødme, fin stofflighet og fine myke tanniner. Solbærkarakteren er ganske dominerende men uten at det blir ensformig. En god matvin som passer utmerket til så vel lyst kjøtt som lam og gryteretter med rødt kjøtt. Denne kan du trygt ta med deg på tur.
NB! Importøren har funnet kvalitetsavvik på siste parti av denne boksen. Varen er derfor sperret for salg i påvente av ny levering.

Det kan du også gjøre med flaskeutgaven Undurraga Cabernet Sauvignon 2005 (681) . Den er riktignok ikke helt identisk siden den er en ren cabernet-vin, og dermed noe fastere i fisken og med litt mer å tygge på, men den er nok et bevis på denne produsentens evne til å lage rene og gode matviner. I begge tilfellene helt uten bruk av fat.

Portugisiske Calhandriz 2003 (42861) er mykere, rundere og mer innsmigrende med mer preg av søte modne mørke bær. Den er svært saftig med fine lette tanniner og en svært behagelig ettersmak av mørke bær. All sjarmen til tross, så har denne vinen mer enn nok karakter til å fungere som følge til kveldskosen med forskjellige småretter, men også til pasta, pizza eller hvit fisk som torsk. Denne svært så prisgunstige vinen er dessuten tilgjengelig i flaske, Calhandriz 2003 (20474) , gjennom fullsortimentet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen