Vinterhvite knallkjøp

Til tross for at kalenderen fortsatt sier vinter, er noen hvitviner bedre egnet enn andre. Denne produsenten har ekstra mye godt å by på.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Selv om det er blitt flere som fortjener tittelen verdens beste kooperativ er Domäne Wachau fortsatt helt i teten i denne ligaen. Det demonstreres til fulle gjennom deres gode og rikholdige portefølje som i stor grad er tilgjengelig i Norge. Og det til svært gunstige priser.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Også for kjelleren
Det aller beste kjøpet er Domäne Wachau Weissenkirchen Riesling Smaragd 2013 (80083) som er en "late harvest federspiel". Det er imidlertid ingen offisiell betegnelse, men innebærer at den er laget av druer som aldri nådde opp i modningsgraden som kvalifiserer til smaragd som er øverste nivå i Wachaus egen klassifisering . Den er derfor en perfekt vinterhvitvin, om du ikke velger å legge den i kjelleren.

For den er i øyeblikket svært ung. Om du nyter den nå, bør den absolutt få et par timer i en karaffel for å vise frem sine mineralske toner og ikke minst den flotte fruktigheten. En strålende riesling til gode retter med sjømat eller lyst kjøtt og en god saus basert på krem eller smør.

Lagringsdyktig
Den kommer fra noen av de beste jordsmonnene i Wachau, ved landsbyen Weissenkirchen, hvor vinmarken Achleiten symboliserer noe av det mest mineralske og lagringsdyktige du kan få fra bratthengene i Wachau.

"Vår" vin er imidlertid en blanding av druer fra nærliggende parseller som Weitenberg og Hinter der Burg samt Liebenberg og Buschenberg i øst og Steinriegl lenger vest. Siden Domäne Wachau er et kooperativ som kontrollerer 30 prosent av hele Wachaus dyrkete areal, finnes godbitene spredt utover hele området. Noe Domäne Wachau Riesling Singerriedel Smaragd 2007 (59064) er nok et bevis på.

Men også i de lavere prisklasser klarer kooperativet å overbevise, år etter år. Begge deres Terrassen-utgaver som henter sine druer fra hele Wachaus terrasserte vinstokkpark, er knallgode kjøp.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dom. Wachau Weissenkirchen Riesling Smaragd 2016

Produsent:
Domäne Wachau
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
8008301
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Domäne Wachau Riesling Singerriedel Smaragd 2007

Produsent:
Domäne Wachau
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
219,00 kr
Varenummer:
5906401
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen