Vinterlig varme

Er du lei av å varme deg på kakao, gjør et glass rødvin stor nytte i januarkulden. Ukens vin gir løfter om at det går den rette veien for de som ikke nyter vinterens tilbud. Den er ikke bare deilig å nippe til, men er et utmerket følge til vinterlig mat.

A Mano Primitivo 1999 (varenr. 40399, bestillingsutvalget, kr 109,-) kommer fra Sør-Italia, nærmere bestemt Puglia, og er en fullblods søritaliener. Akkurat det vi trenger når gradestokken viser stadig lavere verdier, eller når vi begraves i snø og snøslaps. Her er det masser av varme aromaer som modne mørke bær, velhengt kjøtt, dampende skogbunn og sjokolade.

Den er fyldig og rund uten noen skarpe kanter men med nok syre til å fungere godt mot mat. Som innebærer alt fra saftig grillet eller stekt kjøtt, rustikke viltgryter, via kraftige pastaretter, til spicy pizza.

Druen er primitivo som etter sigende skal være forløperen til amerikanske zinfandel og som har en del fellestrekk i form av det søte bærpreget. Italiensk primitivo er imidlertid en sterk konkurrent rent prismessig til zinfandel, enn så lenge. A Mano er i alle fall verdt hver krone. Navnet betyr håndlaget. Der tror vi produsenten Fusione overdriver litt, for den lages tross alt i et kvantum av mer enn 300.000 flasker. Men i Sør-Italia hvor de enorme volum har vært regelen inntil for få år siden, er dette kanskje fortsatt mikroproduksjon.

Fusione hevder uansett at druene som inngår i vinen er like nøye utvalgt som du ville velge din elsker! Sannheten er at druene kommer fra svært gamle vinstokker, 70-100 år gamle, som er beskåret på den tradisjonelle måten som kalles alberello, buskbeskåret. Det betyr lav avkastning hvilket alltid er en forutsetning for å oppnå kvalitet og konsentrasjon i druene. Hvilket igjen ikke alltid er regelen i Sør-Italia som fortsatt sliter med vinmarker som er innstilt på høye avlinger.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen