Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 23. oktober i Oslo

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Chablis-dronningen har med seg toppviner til Nedre Foss Gårds uimotståelige 5-retters meny
Foto: (digihelion)

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Chablis-dronningen har med seg toppviner til Nedre Foss Gårds uimotståelige 5-retters meny

Vinene til den franske vinmakeren Clotilde Davenne viser seg fra sin beste side når de nytes til Nedre Foss Gårds deilige 5-retters meny.
14 Juni 2019 - 13:00
Clotilde Davenne

Clotilde Davenne er pioneren som banet vei for kvinnelige vinmakere og økologisk vindyrking i Burgund. Denne oktoberkvelden kommer chablisstjernen til Nedre Foss Gård med et utvalg av sine ikoniske viner. 

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Allerede i 1989 startet den da 18-årige Davenne hos Jean-Marc Brocard, hvor hun jobbet som hans trofaste ønolog og vinmaker i 17 år før hun forlot det trygge redet for å lage vin under egen etikett.

Les om Clotilde Davennes debut her

Det hele startet imidlertid ved en tilfeldighet da hun kjøpte et gammelt hus i Préhy hvor det også fulgte med rettigheter til å plante vinstokker.

– Jeg ville bare skaffe meg noen ekstra inntekter for å kunne restaurere huset, men så kom stadig flere naboer og kjente av dem igjen for å spørre om jeg ville ta over deres vinmarker også.

Da Davenne så smått startet for seg selv med eiendomen i Préhy, valgte hun økologisk dyrking. På den tiden hørte dette fortsatt med til unntakene i Chablis.

Siden er Chablis blitt stadig grønnere

Chablis Grands Crus

I dag dyrker hun 23 hektar fordelt på Chablis, Saint Bris og Irancy. Vinmarkene er ikke økologisk sertifiserte, men såkalt HVE (Haute Valeur Environnementale) som er en fransk lovgivning for bærekraftig landbruk som vektlegger biomangfoldet mer enn fravær av plantevernmidler. Clotildes viner er parfymerte, elegante, delikate og forførende, men med en klar seriøs profil som i chablissammenheng betyr god mineralkarakter og ikke minst syrefriskhet.

Les mer om Clotilde Davenne her

Les hva Apéritif mener om vinene til Clotilde Davenne her

 Nedre Foss Gård

Eleganse og høy kvalitet kan også forventes i det du trer inn i Nedre Foss Gård. Det ligger historie og tradisjon i veggene til restauranten som har utmerket seg som en av de beste i Oslo. Kjøkkensjef  Mats Valuen har spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens syv viner. Smak det beste av det beste denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Her kan du lese mer om Nedre Foss Gård

Årgangsendringer og råvareendringer kan forekomme grunnet tilgjengelighet/sesong.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her