Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Chablis-dronningen har med seg toppviner til Nedre Foss Gårds uimotståelige 5-retters meny

Winemakers Dinner 23. oktober i Oslo

(digihelion)

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Chablis-dronningen har med seg toppviner til Nedre Foss Gårds uimotståelige 5-retters meny

Vinene til den franske vinmakeren Clotilde Davenne viser seg fra sin beste side når de nytes til Nedre Foss Gårds deilige 5-retters meny.

Clotilde Davenne

Clotilde Davenne er pioneren som banet vei for kvinnelige vinmakere og økologisk vindyrking i Burgund. Denne oktoberkvelden kommer chablisstjernen til Nedre Foss Gård med et utvalg av sine ikoniske viner. 

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Allerede i 1989 startet den da 18-årige Davenne hos Jean-Marc Brocard, hvor hun jobbet som hans trofaste ønolog og vinmaker i 17 år før hun forlot det trygge redet for å lage vin under egen etikett.

Les om Clotilde Davennes debut her

Det hele startet imidlertid ved en tilfeldighet da hun kjøpte et gammelt hus i Préhy hvor det også fulgte med rettigheter til å plante vinstokker.

– Jeg ville bare skaffe meg noen ekstra inntekter for å kunne restaurere huset, men så kom stadig flere naboer og kjente av dem igjen for å spørre om jeg ville ta over deres vinmarker også.

Da Davenne så smått startet for seg selv med eiendomen i Préhy, valgte hun økologisk dyrking. På den tiden hørte dette fortsatt med til unntakene i Chablis.

Siden er Chablis blitt stadig grønnere

Chablis Grands Crus

I dag dyrker hun 23 hektar fordelt på Chablis, Saint Bris og Irancy. Vinmarkene er ikke økologisk sertifiserte, men såkalt HVE (Haute Valeur Environnementale) som er en fransk lovgivning for bærekraftig landbruk som vektlegger biomangfoldet mer enn fravær av plantevernmidler. Clotildes viner er parfymerte, elegante, delikate og forførende, men med en klar seriøs profil som i chablissammenheng betyr god mineralkarakter og ikke minst syrefriskhet.

Les mer om Clotilde Davenne her

Les hva Apéritif mener om vinene til Clotilde Davenne her

 Nedre Foss Gård

Eleganse og høy kvalitet kan også forventes i det du trer inn i Nedre Foss Gård. Det ligger historie og tradisjon i veggene til restauranten som har utmerket seg som en av de beste i Oslo. Kjøkkensjef  Mats Valuen har spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens syv viner. Smak det beste av det beste denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Her kan du lese mer om Nedre Foss Gård

Årgangsendringer og råvareendringer kan forekomme grunnet tilgjengelighet/sesong.

Kommende kurs

Til toppen