Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 26. september i Oslo

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters middag med 9 viner fra 3 av Italias beste produsenter
Foto: (FOTOGRAF STIAN BROCH)

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters middag med 9 viner fra 3 av Italias beste produsenter

Det spares ikke på kruttet når Markveien Mat og Vinhus åpner dørene for tre Italienske toppprodusenter som feirer 20 års suksess på det norske markedet. Restauranten som  er en av landets lengstlevende topprestauranter, tar frem sine beste råvarer når de
Julie Helene Amundsen
07 Juni 2019 - 02:00

Denne fantastiske kvelden er det duket for en meget spesiell middag på Markveien Mat og Vinhus. De tre stjerneprodusentene Accordini og Ca' Rugate fra Veneto, samt Bellavista fra Franciacorta møtes alle denne septemberkvelden for å vise frem sine spennende viner til en vel så lekker 6-retters meny. Restauranten har i sine snart fire tiår gledet mange gjester, ikke bare fra Oslo, men fra alle verdens hjørner. Med et stort fokus gode råvarer og høy kvalitet på maten er det virkelig ikke uten grunn at de er blant byen eldste travere. 

Storslagen middag - og minimesse på kjøpet

Som om ikke alt dette var nok får du i tillegg en helst spesiell mulighet til å treffe alle produsentene før middagen starter. Det dekkes da opp i «kammerset» hos Markveien Mat & Vinhus hvor du finner produsentene med vinene sine. Da kan det smakes og samtales med produsentene før alle går til bords rett etter. Dette varer fra 18.00 - 18.45 og selve middagen starter 19.00. 

Tiziano Accordini Foto: unknown

Accordini er et familiehus hvor vinmaking har gått i generasjoner. I dag er det sønnene til grunnlegger Stefano nemlig Tiziano og Daniele Accordini som driver gården. Etter mye jobb med å finne de riktige og beste klonene av Valpolicellas hoveddruer corvina, corvinone, rondinella og molinara, markerer de som et av de beste vinhusene i området. 

Les hva Apéritif mener om Accordinis viner her

Hos Ca' Rugate er hele familien involvert i vinhuset Foto: alessandro castiglioni

Ca' Rugate spede start begynte helt tilbake på starten av 1900-tallet. De som fikk smake vinene på denne tiden var kun de som kom på besøk til familiens vertshus. På 50-tallet begynte grunnleggerens sønn å gjøre alvoret av produksjonen når han forsto hvilket potensial vinene hadde. I 2001 kom fjerde generasjons Tessari inn i bildet, og det ble  satt i gang et stort arbeid for å modernisere vinhuset. I dag jobbes det 100 prosent  økologisk og vinhuset produserer viner av svært høy kvalitet. 

Les hva Apéritif mener om Ca' Rugates viner her

 Bellavista-familien.

Bellavista er utvilsomt et av Franciacortas aller mest anerkjente vinhus, og er i dag selve målestokken for viner fra området. Det startet med noen beskjedne hektar i 1977, men i dag har de fått berømmelsen som et av Italias tre beste vinhus gjennom tidene. Vinene produseres økologisk og tradisjonelt, med stort respekt for områdets terroir og tradisjoner. Alt skal føres naturlig heler veien fra vinmarken til kjelleren og så videre i flasken. 

Les hva Apéritif mener om Bellavistas viner her

Dette blir en helt unik middag som arrangeres i samarbeid med Gaia Wine and Spirits. At kvelden blir unik, sørger også et annet faktum for: Importøren og Italia-spesialisten Gaia W&S feirer sin mangeårig suksess med tyve-årsjubileum i år og disse tre produsentene fikk sine første flasker solgt i Norge for nøyaktig 20 år siden på selveste Markveien Mat og Vinhus. Dette blir en kveld full av god mat, god drikke og morsomme historier.  

 
Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her