Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 22. januar i Oslo

Winemakers Dinner: Heftig asiatisk femretter møter like heftige viner du neppe har smakt til denne typen mat før

Winemakers Dinner: Heftig asiatisk femretter møter like heftige viner du neppe har smakt til denne typen mat før

Om du er lei av julemat og sødmefylte rødviner er denne middagen midt i blinken for deg. En av Oslos beste restauranter disker opp med en svært så spennende meny, til fantastiske viner fra Tsjekkia.
Julie Helene Amundsen
02 Januar 2019 - 11:00
Ondřej Dubas

Det er ikke hver dag en mulighet som dette byr seg. Lulu åpnet med braksuksess i Oslo for bare litt over ett år siden, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Til denne middagen har de tatt frem sine beste råvarer for å matche de flotte vinene til Krasna Hora. Dette blir en fusionreise gjennom det asiatiske kjøkkenet, med særs gode viner til. 

Krasna Hora er en av Tsjekkias aller mest spennende produsenter. Når vinene deres ble lansert på polet i 2018, ble flaskene revet vekk fra hyllene et et blunk. Det er derfor vi er ekstra stolte av å få muligheten til å presentere menyen til denne kulinariske kvelden på Lulu, i hjertet av Oslo. 

Krasna Hora dyrker meget bærekraftige druer, på den biodynamiske måten. Dette gir vinen en helt unik karakter. Den lille familieeide gården har laget vin siden 60-tallet. De holder til i Moravia-regionen, helt sør-øst i Tsjekkia. Det kjølige klimaet gjør vinene friske og syrerike. Ondřej Dubas er vinmakeren, og også han som skal ta oss gjennom denne spennende kvelden. 

 

 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her