Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Trondheim fredag 18. September

Winemakers Dinner: Vær med på en unik feiring i Trondheim

Winemakers Dinner: Vær med på en unik feiring i Trondheim

Fredag 18. september får Trondheim virkelig smake på Argentina, på selveste Malbec World Day. Det blir en svært lekker middag med de beste norske råvarer, kombinert med landets mest spennende viner - deriblant noen du garantert aldri har smakt.
Julie Helene Amundsen
25 Mai 2020 - 15:00

COVID-19

I dialog med den argentinske ambassade og 73 Bar & Restaurant har vi besluttet å flytte dette arrangementet til fredag 18. september. Informasjon har blitt sendt ut til alle deltakere via e-post.

Vi gleder oss til å kunne ta dere i mot på Winemakers Dinner i september, og takker for tålmodigheten i mellomtiden.

Denne kvelden får du smake viner fra de Argentinas aller mest kjente område, nemlig Mendoza. Samt vin fra mindre kjente områder som Salta som sies å ha et av verdens mest ekstreme klima når det kommer til vindruedyrking. Det blir alt fra en hvit malbec som ennå ikke er lansert i Norge, til cabernet franc som er en av Argentinas nyere druefavoritter. Et av kveldens høydepunkter blir en av Terrazas toppviner, nemlig Grand Malbec 2017 som ikke er tilgjengelig i Norge. 

Med en over 400 år gammel vinhistorie har Argentina en spennende tradisjon med en blanding fra den gamle og nye vinverdenen. For å vise den argentinske vinindustrien vil det fokuseres en blanding av de tradisjonelle vinene og selvsagt druen malbec som feires verden over akkurat denne dagen. Men vi får også mulighet til å smake deilige viner som ikke er like kjente.

Phil Crozier

Her kan du lese mer om Argentina

Kjøkkensjef på 73 Bar & Restaurant har komponert en svært lekker meny med deilige norske råvarer som kommer til å skape magi sammen med de argentinske vinene. Bla ned for å se meny.

Phil Crozier skal lede oss gjennom middagen. Phil er født og oppvokst i England og har bakgrunn fra den engelske prestisjefylte restaurantkjeden Gaucho. Han er ambassadør for Wines of Argentina, og har stor kunnskap om Argentinas druer, terroir og mikroklima.

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Wines of Argentina, Den Argentinske Ambassade og Apéritif. 17. april er det Malbec World Day og i forbindelse med denne dagen er det feiring og arrangementer over hele verden. Denne middagen er Den Argentinske Ambassades feiring i Norge. 

Hvis du ønsker å booke rom på Radisson Blu Royal Garden Hotel kan du gjøre det her.

Pass på å få med deg denne utrolige middag - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse! Det blir norske råvarer i skjønn forening med argentinske viner. 

Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her