Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 4. mars i Oslo

WinemakersDinner: 8 superlekre musserende viner fra Tyskland til nydelig 5-retters middag fra Nedre Foss Gård
Foto: (Zufar Kamilov)

WinemakersDinner: 8 superlekre musserende viner fra Tyskland til nydelig 5-retters middag fra Nedre Foss Gård

Den tyske musserende vinen sekt er i vinden som aldri før. Denne kvelden får du muligheten til å smake 8 forskjellige fra en av Tysklands mest velrennomerte produsenter.
Julie Helene Amundsen
01 Januar 2019 - 13:40
  Foto: Sascha Rothe

Niko Bradner kommer til Oslo 4. mars for å vise frem sine helt spesielle viner. Han produserer den tyske musserende vinen også kjent som sekt, under produsentnavnet Griesel.

Griesels viner ble fort svært så populære, mye på grunn av Nikos lidenskap for kvalitet.

Her kan du lese mer om Griesels viner

Han følger sin filosofi som innebærer spontangjærete, ufiltrerte viner uten tilsatt svovel så lenge naturen tillater det. Han er inspirert av høy kvalitet, og det er lett å kjenne når man smaker disse vinene. De er meget elegante, smaksrike og veldig spennende. Niko har av den grunn oppnådd stor anerkjennelse for sine musserende viner i Tyskland. Han ble blant annet kåret til årets mest lovende vinmaker av guiden Vinum 2019. 

  Foto: Sascha Rothe
  Foto: Sascha Rothe

Nordmenn nyter musserende viner som aldri før, og akkurat i disse tider er det meget spennende å utforske det stadig voksende markedet. Champagne-produsentene har absolutt grunn til å skjerpe seg når spennende produsenter som Griesel kommer på banen. 

Ikke minst siden disse vinene er som skapte for matbordet. Og det får du altså muligheten til å teste ut denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Kjøkkensjef på Nedre Foss Gård Mats Valuen har nemlig spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens åtte viner. 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her