AeroPress på is
Foto: Marith Brithsdatter

AeroPress på is

Dette er en morsom måte å brygge kaffe på. Vi gir også tips til hvilke typer kaffe du bør velge.

Fremgangsmåte

BRYGGING:
Bruk 18-20 gram kaffe med kverningsgrad mellom mokkakanne og filtermalt, 1,5 dl vann på 90-96 °C, rør rundt og press over i glass med is.

Her brukes mindre vann enn til et vanlig kaffebrygg for å kompensere for smelting av isbiter.  Tilsett litt sukkerlake, og smak deg frem til best balanse. Som garnityr kan du bruke en skive av en frukt som du assosierer med kaffens smak.

PRØV OGSÅ DISSE KAFFENE:
- N’Dumberi fra Kenya - en søt og fruktig kaffe.
- Yirgacheffe Konga, Etiopia - saftig og leskende som limonade, preg av lime og fersk timian.

- Los Idolos, Colombia - fyldig og smaksrik, sødme som i søte valnøtter og gule søte plommer.

- Black Coffee, Brasil - intens fruktighet og sødme med preg av solmodne røde bær.

9 avkjølende oppskrifter med kaffe og te og gode tips

Her finner du mange oppskrifter på alkoholfrie drinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Solberg & Hansen

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken