AeroPress på is
Foto: Marith Brithsdatter

AeroPress på is

Dette er en morsom måte å brygge kaffe på. Vi gir også tips til hvilke typer kaffe du bør velge.

Fremgangsmåte

BRYGGING:
Bruk 18-20 gram kaffe med kverningsgrad mellom mokkakanne og filtermalt, 1,5 dl vann på 90-96 °C, rør rundt og press over i glass med is.

Her brukes mindre vann enn til et vanlig kaffebrygg for å kompensere for smelting av isbiter.  Tilsett litt sukkerlake, og smak deg frem til best balanse. Som garnityr kan du bruke en skive av en frukt som du assosierer med kaffens smak.

PRØV OGSÅ DISSE KAFFENE:
- N’Dumberi fra Kenya - en søt og fruktig kaffe.
- Yirgacheffe Konga, Etiopia - saftig og leskende som limonade, preg av lime og fersk timian.

- Los Idolos, Colombia - fyldig og smaksrik, sødme som i søte valnøtter og gule søte plommer.

- Black Coffee, Brasil - intens fruktighet og sødme med preg av solmodne røde bær.

9 avkjølende oppskrifter med kaffe og te og gode tips

Her finner du mange oppskrifter på alkoholfrie drinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Solberg & Hansen

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken