Apple Alexander drinkoppskrift
Foto: TravisLincoln

Apple Alexander drinkoppskrift

I denne oppskriften er det brukt mindre likør enn vanlig. Du kan fint bruke cognacen du har i barskapet.

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplet, kutt det i biter og ha det i en shaker.
  2. Tilsett cognac og kakaolikør og knus sammen med en morter eller en stor skje.
  3. Ha i en neve isbiter og rør rundt slik at blandingen blir iskald.
  4. Sil gjennom en finmasket sil over i et kaldt cocktailglass.
  5. Rist eller pisk kremføte til en tyktflytende krem og legg dette som et lokk over drinken ved å la kremen gli langsomt over baksiden av en skje slik at den ikke blander seg med drinken.
  6. Riv et lite dryss av muskatnøtt over kremen.
 En ny vri som tilfører friske og fruktige dimensjoner til en populær klassiker.
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Amund Arnesen

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken