Celebration

Ingredienser

5 cl Absolut Elyx

1 cl Suze

2 cl verjus (most av umodne druer)

1 cl sukkerlake

1 cl tindvedshrub

Fremgangsmåte

Ha isbiter og alle ingrediensene i en shaker og rist godt. Siles over i et coupetteglass dekket med melis.

Tips:

Hvis du lurer på den lille oransje biten som ligger til høyre for cocktailen i bildet, lager du den slik: agurkstrimmel dyppet i eddik, gulrot dykket i tindvedshrub og dill.

Tips:

Verjus kan du finne i butikker med et mer eksotisk vareutvalg. Om du ikke får tak i verjus, kan den erstattes med lime.

 

Tindvedshrub:

200 g tindvedbær

200 g sukker

1 dl eddik

Mudle bærene forsiktig, tilsett sukker og eddik, la det koke i 20 minutter før det settes til avkjøling.

Sendt inn av Slavomir Kytka, The Thief

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken