Charter Line drinkoppskrift
Foto: Kim Bye

Charter Line drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Røres på is. Serveres i rocksglass med stor isbit.

Serveres med hjemmelagede karveknekkebrød og brun geitost fra Sogn.

Slik lager du saltløsning:
Rør ut to teskjeer salt i kokende vann og avkjøl. 

Slik lager du kaffeinfusert vermut:

30 gr. hele kaffebønner 
75 cl tørr vermut, gjerne Dolin Dry 

Bland kaffebønner med  vermut. Vakumer eller ha i en beholder som rommer alt og sett korken eller lokket tett på. Sett på et mørkt sted i 48 timer. 

Råvarer:
Lysholm Linie Double Cask Port
Amaro di Angostura
D.O.M. Benedictine
Prøv denne sjokoladebitteren

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Odd Fjeldsgaard Rasmussen, Lukket Selskap

Forsiden akkurat nå
Skreimølje med ny vri
Guide
Oppskrifter med torsketunge, skrei, lever og rogn

Skreimølje med ny vri

Med vinterens største mirakel, skreien, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben
Dagens rett
Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs
Dagens rett
Fiskegrateng med ostesaus

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs

Fiskegrateng er en enkel og fin middagsrett som ikke er spesielt vanskelig å snekre sammen. Den er også god å ha i bakhånd når du kommer sent hjem fra jobb og gjerne kan tenke deg noe varmt og lettvint.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken