Farfars beste julegløgg
Foto: H2W

Farfars beste julegløgg

Ingredienser
1 flaske Lindemans Bin 45 Cabernet Sauvignon
10 cl portvin
6 cl cognac
2 dl brunt sukker
2 kanelstenger
1 liten bit fersk ingefær
20 stk nellikspiker
1 krydderpose med tørket pomeransskall

Fremgangsmåte

Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.



Ha sukkeret og krydderet i en kjele sammen med halvparten av vinen. Varm opp over middels høy varme og rør rundt til sukkeret er helt oppløst.


Ha i resten av vinen og konjakk og varm opp til den er god og varm, men den må ikke koke da vil ellers alkoholen forsvinne.


Legg rosiner og hakkede skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.


Server gløggen i varmebestandige glass og bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.


? Flere gode varme drinker finner du her


Tips: Lag gjerne gløggen dagen før selskapet slik at krydderne får godgjort seg skikkelig, og varm den opp ved servering.


Pomerans er en sitrusfrukt hvor skallet brukes til smakssetting. Dersom du ikke får tak i pomerans kan du ha i revet skall fra klementin og lime i stedet. Gløggen kan også serveres kald.


? Les mer om gløgg i denne artikkelen


Råvarer:
? flaske_id(2208)
? Polets beste portviner
? Apéritifs cognactester

Sendt inn av Cathrine Hagby

Forsiden akkurat nå
Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge har to barer blant verdens 50 beste

Himkok er på 14. plass i årets Worlds50Bestbars, mens Svanen bykser fram til en 32. plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spagetti bolognese bringer alltid middagsglede
Dagens rett

Spagetti bolognese bringer alltid middagsglede

Vi slår til med en italiensk klassiker til middag i dag, og med hjemmelaget bolognesesaus får du en topp start på uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken