Flora Vibrante drinkoppskrift
Foto: Even Blomsnes Solheim

Flora Vibrante drinkoppskrift

Dette er en twist av klassikeren Floradora. Oppkalt etter en Broadway-musikal, var denne fruktige, leskende og lett spicy drinken en hit blant New Yorks cocktaildrikkere opp til 1950-tallet.

Fremgangsmåte

  1. Shake alle ingredienser foruten ginger beer.
  2. Dobbelsil over i et longdrinkglass med hel is.
  3. Topp med ginger beer.
  4. Garner med myntekrone. 

Bringebærsirup:

  1. Vakumer.
  2. Legg i vannbad på 45 grader i 4 timer.
  3. Finsil, tilsett ren 60, klar til bruk.
  4. Eller: Kok opp ønsket mengde sukkerlake.
  5. Hell dette opp i en beholder som tåler varme.
  6. Mens sukkerlakelaken er varm, tilsett bringebær. Legg på et lokk.
  7. La de ligge i sukkerlaken over natten. Finsil, tilsett ren 60, klar til bruk. 

Tips: Ren 60 er med på å drepe eventuelle fermenteringer som kan oppstå, å vil hjelpe sirupen å leve lengre. Om den oppbevares kaldt, i en ren beholder vil den vare minst 30 dager.

Mange spennenede drinker med akevitt

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Jørrgen Dons/VI Aquavit

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken