Gingerbread milkpunch drinkoppskrift
Foto: chrispecoraro

Gingerbread milkpunch drinkoppskrift

Milk punch er en "melkevasket" drink som er holdbar i flere måneder i kjøleskapet. Drinken tar en del tid å lage, men når den er klar, er den enkel å servere. Egner seg derfor til større selskaper.

Fremgangsmåte

  1. Hell alle ingrediensene over melken i en kasserolle.
  2. Legg plast over.  Viktig å la det stå i 24 timer til du ser at melken har skilt seg.
  3. Hell alt over en osteklut eller et kjøkkenhåndkle lagt i et dørslag og la det renne av. I denne prosessen er det viktig å ikke røre noe. Gjenta gjerne med et kaffefilter til slutt for å oppnå en helt klar væske.  
  4. Når alt er rent av, heller du den klare væsken over på en ren flaske. 
  5. Drinken er klar til å serveres. Anbefaler 8-10 cl over is i et whiskyglass. 
  6. Tips:
    Skjær god blåmuggost i biter, stikk i en tannstikke (uten smak) og server til drinken.
  7. Salt lake:
    50/50 salt og varmt vann. Rør til det løser seg opp
  8. Peppekakesukkerlake:
    50/50 sukker og varmt vann i en kjele. Når vannet koker heller du opp i en boks med pepperkaker. Kok til det løser seg opp. Sil over i en flaske.

Tips:
Du kan bruke alle typer brennevin til klaring eller "melkevasking". Basisingrediensene er brennevin, melk, syre og sukker i forholdet 1 del brennevin, 2 del melk, 2/3 del sitron, 1 del sukkerlake.

Les mer om like gamle drinktradisjoner her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Aymara

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken