
Milk punch er en "melkevasket" drink som er holdbar i flere måneder i kjøleskapet. Drinken tar en del tid å lage, men når den er klar, er den enkel å servere. Egner seg derfor til større selskaper.
Hell alle ingrediensene over melken i en kasserolle.
Legg plast over. Viktig å la det stå i 24 timer til du ser at melken har skilt seg.
Hell alt over en osteklut eller et kjøkkenhåndkle lagt i et dørslag og la det renne av. I denne prosessen er det viktig å ikke røre noe. Gjenta gjerne med et kaffefilter til slutt for å oppnå en helt klar væske.
Når alt er rent av, heller du den klare væsken over på en ren flaske.
Drinken er klar til å serveres. Anbefaler 8-10 cl over is i et whiskyglass.
Tips:
Skjær god blåmuggost i biter, stikk i en tannstikke (uten smak) og server til drinken.
Salt lake:
50/50 salt og varmt vann. Rør til det løser seg opp
Peppekakesukkerlake:
50/50 sukker og varmt vann i en kjele. Når vannet koker heller du opp i en boks med pepperkaker. Kok til det løser seg opp. Sil over i en flaske.
Tips:
Du kan bruke alle typer brennevin til klaring eller "melkevasking". Basisingrediensene er brennevin, melk, syre og sukker i forholdet 1 del brennevin, 2 del melk, 2/3 del sitron, 1 del sukkerlake.
Les mer om like gamle drinktradisjoner her
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Aymara