Gingerbread milkpunch
Foto: chrispecoraro

Gingerbread milkpunch

Milk punch er en "melkevasket" drink som er holdbar i flere måneder i kjøleskapet. Drinken tar en del tid å lage, men når den er klar, er den enkel å servere. Egner seg derfor til større selskaper.

Fremgangsmåte

Hell alle ingrediensene over melken i en kasserolle.

Legg plast over.  Viktig å la det stå i 24 timer til du ser at melken har skilt seg.

Hell alt over en osteklut eller et kjøkkenhåndkle lagt i et dørslag og la det renne av. I denne prosessen er det viktig å ikke røre noe. Gjenta gjerne med et kaffefilter til slutt for å oppnå en helt klar væske.  

Når alt er rent av, heller du den klare væsken over på en ren flaske. 

Drinken er klar til å serveres. Anbefaler 8-10 cl over is i et whiskyglass. 

Tips:
Skjær god blåmuggost i biter, stikk i en tannstikke (uten smak) og server til drinken.

Salt lake:
50/50 salt og varmt vann. Rør til det løser seg opp

Peppekakesukkerlake:
50/50 sukker og varmt vann i en kjele. Når vannet koker heller du opp i en boks med pepperkaker. Kok til det løser seg opp. Sil over i en flaske.

Tips:
Du kan bruke alle typer brennevin til klaring eller "melkevasking". Basisingrediensene er brennevin, melk, syre og sukker i forholdet 1 del brennevin, 2 del melk, 2/3 del sitron, 1 del sukkerlake.

Les mer om like gamle drinktradisjoner her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Aymara

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen