Green Room - apple martini
Foto: ake1150sb

Green Room - apple martini

2000-tallet er snart to tiår unna, og da er det på tide å hente opp det tiårets favoritter. Som eplemartini. Men ikke så søt som mange laget martinien den gangen.

Fremgangsmåte

Del eplet opp i biter og ha dem i en cocktailshaker sammen med den friske ingefæren.

Knus dette sammen med en morter eller en stor barskje.

Fyll opp med isbiter og ha i resten av ingrediensene. Rist godt til shakeren er skikkelig frostet og dobbeltsil over i et stort avkjølt cocktailglass.

Pynt med en frisk eplebåt på kanten av glasset ved servering.

Tips:
Å dobbeltsile vil si å sile cocktailen gjennom den grovmaskede barsilen i cocktailshakeren først og så sile gjennom en finmasket tesil eller liknende som du holder rett over glasset.

På denne måten unngår du å få med biter av is eller annet du ikke ønsker i drinken.

Råvarer:
 
 

Sendt inn av Silje Takle

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken