Drinken bygges i et pousse-café glass, eller et stort shotsglass. Start med å helle Sambuca i glasset, "float" deretter Jack Daniels forsiktig på toppen - bruk en barskje.
Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Du kan lage drinken med den type whisky du liker best, det vil si med eller uten røykkarakter. Eller du kan velge en helt annen type brennevin - for en mary kan lages på mange måter.
Soltero Y Sabroso betyr rett og slett enkel og velsmakende drink på spansk. Og den lever godt opp til navnet.
Denne drinken vil helt sikkert varme lenge. Ikke like lenge som historien om den riktignok som du også kan lese her.
Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.
Les hele sakenPepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.
Les hele sakenJa, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenMed 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenTempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.
Les hele sakenHeidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.
Les hele saken