Drinker

  • 5 minutter

    Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.

  • 5 minutter

    Det er Anne Maurseth på oslobaren Andre til Høyre har laget jule- og nyttårsdrinkene for oss i år. Og ved å utnytte en hjemmelagde ingrediens, nemlig en intenst krydret julesirup, oppnås to vidt forskjellige smaksprofiler, og begge med ingredienser du garantert har i huset.

  • 5 minutter

    Denne drinken både dufter og smaker intenst av jul. Samtidig som den er frisk og forførende god.

  • 5 minutter

    Denne cavadrinken gir masse julefølelse - men smaker også godt lenge etter at julestemningen har gitt seg.

  • 5 minutter

    Det er lett å lage den selv ved å ha en klunk Tomtegløgg i et glass og toppe med bobler. Men hvis du ikke er så glad i kanelsmaken, og i tillegg vil ha mer kontroll over ingrediensene, har vi et forslag som gir både julefølelsen og oppleves forfriskende uten å være for søt.

  • 5 minutter

    Gin sour er nesten en utryddet drink. Det er nemlig en av de virkelig klassiske gindrinkene som regjerte før sodavann ble oppfunnet på midten av 1800-tallet.

  • 5 minutter

    Til denne klassikeren som skal ha oppstått i Chicago (en gang ved slutten av 1800-tallet) og ikke New York, brukes egentlig rødvin. Men portvin gir den en ekstra fylde, varme og sødme.

  • 5 minutter

    Denne drinken har fått navn etter hovedingrediensen pisco som er et brennevin typisk for deler av Sør-Amerika, og spesielt Peru. Sette i gang å mikse.

  • 5 minutter

    Med gin og vermut har du to tredeler av en negroni, men denne drinken er ikke så kraftig som en negroni, ikke bare fordi camparien mangler, men fordi den har tonic i stedet. Det gjør den langt mer leskende enn den kanskje ser ut til.

  • 5 minutter

    Amerikansk whiskey, som er korrekt ingrediens i denne drinken. Siden det finnes like mange måter å lage den på som det finnes bartendere, er det helt innafor å bruke rom.

  • 5 minutter

    Tilbudet av vermut i Norge vokser stadig, og med det mulighetene for å nyte denne retrovinen alene. Om du ikke er helt der, start med vermut & tonic. I den legger du en skive med agurk.

  • 5 minutter

    Hylleblomstlikøren setter et sommerlig preg på den britiske klassikeren shandy.

  • 5 minutter

    Den gangen da denne drinken ble servert første gang, angivelig i 1949 i Havanna, Cuba, var det champagne som ble brukt. Nå er det prosecco .

  • 10 minutter

    Honningsirup er bedre/lettere å bruke i drinker enn uutblandet honning.

  • 5 minutter

    Denne negroni-versjonen er mer appelsinpreget og mer blomsteraktig takket være Aperol og ikke minst Sorgin som er et destillat av sauvignon blanc-druer.

  • 5 minutter

    Vermut og tonic er på moten igjen, og denne smaker fortreffelig når du ikke vil ha en for alkoholsterk drink.

  • 5 minutter

    Prøv dette aromatiske og leskende alternativet til Aperol Spritz.

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken