Ukens drink

Cava sangria

Slik sikrer du julestemningen uten å måtte gå veien om gløgg

Slik sikrer du julestemningen uten å måtte gå veien om gløgg

Kanel, cava, eplemost og brandy gjør sammen susen. Og de kan kombineres på flere måter.
Aase E. Jacobsen
07 Desember 2018 - 14:00
Cava sangria slik du får den på Delicatessen.

På Delicatessen tapasbar serveres denne kombinasjonen i et høyt glass med isbiter, appelsinskiver og kanelstang. Der anbefaler de den til tapasretter som albondigas i krydret tomatsaus

Men den fungerer også som en cocktail hvor cavaen brukes som topping som i oppskriften nedenfor. Det gir en drink med mye god julestemning. 

Se hvilke andre drinker du kan bruke cava til

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Cava sangria drinkoppskrift

Cava sangria drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha brandy, kanelsirup og eplemost i et røreglass med isbiter. Hell over i at avkjølt stort cocktailglass, legg en bit appelsinskall oppi og topp med cava. 

Tips:
For kanel- og sukkerrand: Fukt randen av cocktailglasset og dypp det i en blanding av sukker og kanel. Knips på glasset for å fjerne det overflødige.

Tips:
På Delicatessen serveres denne drinken i et høyt glass som en sangria med isbiter, eple- og appelsinskiver samt kanelstang. Du kan også lage den i en mugge. Da må du doble mengden. 

Kanelsirup lager du slik:
Kok opp 1 dl vann med 1 dl sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Ha i 1 kanelstang og la trekke på lav temperatur i 5-10 minutter. Sil og avkjøl. Holder seg i minst en uke i kjøleskap. 

Se hvilke andre drinker du kan bruke cava til

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Delicatessen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her