Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.
Les hele sakenMexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.
Les hele sakenMed Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.
Les hele sakenFørcolumbianske mattradisjoner er en av grunnpilarene i det meksikanske kjøkkenet. Samtidig er det en gastronomi som fortsatt lever i beste velgående i sin opprinnelige form.
Les hele sakenEggerøre med mye smak er en populær frokostrett i Mexico. Som fint kan nytes til så vel lunsj som middag eller kveldskos.
Les hele sakenHanky Panky Cocktail Bar i Mexico by var nykommeren som plasserte seg høyest på listen over Worlds50BestBars i 2021. Baren med beliggenhet «somewhereinmexicocity», er blitt et populært møtested for venner og et sted hvor nye vennskap dannes.
Les hele sakenMole verde som denne grønne sausen heter i Mexico får grønnfargen fra umodne tomater - tomatillos og grønn chilipepper - jalapeno. Men den er ikke sterk, bare veldig god.
Les hele sakenGlem kjøttdeig, tacoskjell og rømme. Langtidstekt svin, ananas og maistortillas er det du trenger for å servere tacos på autentisk mexicansk vis.
Les hele sakenEn rask middag eller en skikkelig frokost dagen derpå? Huevos rancheros er en nydelig bakt eggerett fra Mexico. Dette er vegetarmat på sitt beste!
Les hele sakenViva la Mexico! Gode, hjemmelagde tortillas, ekte guacamole og bruk av forskjellige typer chili, lime og koriander. Hvilke spennende muligheter setter prikken over i-en i et meksikansk måltid? Dette er noe av det du lærer på dette morsomme mat- og cocktai
Les hele sakenInsekter har vært en del av det meksikanske matbordet siden lenge før den spanske erobringen. I de siste årene har denne mangfoldige proteinkilden fått en helt ny anerkjennelse, først og fremst på gourmetrestaurantenes menyer.
Les hele sakenØkologisk er in, også innen tequilaproduksjon. Dulce Vida er en av de økologiske tequilaprodusentene som har gjort seg bemerket de siste årene.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.
Les hele saken
Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!
Les hele saken
Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Når du likevel er på polet eller butikken, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.
Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.
Les hele sakenJa, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenNår du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.
Les hele sakenEller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.
Les hele sakenTempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.
Les hele sakenMed 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele saken