Dagens rett

Kylling i grønn saus som i Mexico

By på en kyllinggryte med mild smak av Mexico
Foto: (yyyahuuu)

By på en kyllinggryte med mild smak av Mexico

Mole verde som denne grønne sausen heter i Mexico får grønnfargen fra umodne tomater - tomatillos og grønn chilipepper - jalapeno. Men den er ikke sterk, bare veldig god.
12 Juni 2021 - 00:00

Den originale mole verde lages med gresskarkjerner og chili. Men det finnes utallige varianter. Her har den grønne sausen fått ekstra drahjelp av mandler, men de er slett ikke nødvendige. Ofte lages den bare med tomatillo, jalapeno, koriander og hvitløk. Og andre ganger tilsettes rester av brød elle tortilla som jevning. Det du har for hånden med andre ord. Men chili må med, dog ikke av den sterke typen. 

Du kan også øke grønnfargen ved å ha frisk koriander i sausen, men da etter at den er ferdig kokt.  

Se våre andre oppskrifter fra Mexico

Kylling i grønn saus med mandler som i Mexico

Kylling i grønn saus med mandler som i Mexico

Fremgangsmåte

Ha kyllingbitene i en gryte eller vid kjele. Hell i kraften, kok opp, sett på lokk og kok i ca 45 minutter, til kjøttet er mørt. Sil kraften opp i et måleglass og sett til side.

Ha løk, hvitløk, koriander, jalapeno, chili, tomatillo med saften fra boksen og mandler i en hurtigmikser. Kjør til det er en grov mos.

Varm oljen i en stekepanne, ha i mandelblandingen og kok på svak varme i 3-4 minutter. Rør i massen med en treskje. Ha det i gryten sammen med kyllingen.

Mål opp 5 dl kraft, tilsett vann om nødvendig. Ha den i gryten med det andre. Bland lett og la det småkoke til smaken er jevn og kyllingbitene varme. Smak til med salt.

Tips:
Du kan kjøre frisk koriander sammen med litt av sausen for friskere grønnfarge og så helle tilbake i gryta og røre om, men da må den ikke koke etterpå

Serveres straks med et raust dryss av koriander og med ris ved siden av.

Se våre andre oppskrifter fra Mexico

Har du lyst til å lage en annen kyllinggryte finner du mange forslag her

Og her finner du mange forslag til hva du kan gjøre med kylling

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her