Tandoori murgh er en av Nord-Indias mest populære retter, og med god grunn. Den yoghurtmarinerte kyllingen er kokt over varmt kull i en spesiell leirovn som heter en tandoor. Men du kan selvfølgelig bruke en stekepanne.
Tandoori murgh er en av Nord-Indias mest populære retter, og med god grunn. Den yoghurtmarinerte kyllingen er kokt over varmt kull i en spesiell leirovn som heter en tandoor. Men du kan selvfølgelig bruke en stekepanne.
Krydderskanke eller lammeskanke etter denne oppskriften gir my smak som du garantert vil sette pris på.
Kylling som godgjør seg selv med løk, sitron og kikerter har marokkansk inspirasjon. Så kan du gjøre andre ting mens maten lager selg selv. Belønningen er en virkelig smaksrik rett.
Denne retten kommer fra India hvor den heter Kolhapuri Rassa. Kolhapur er en by ikke langt fra Bombay, kjent for knallsterk chili og chilipulver.
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti. Ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.
Ande Ki Bhurji heter denne retten i Kerala, Sør-India hvor den ofte serveres til frokost, men den smaker fortreffelig både til lunsj og som en lett og rask middag.
Disse kjøttbollene smaker virkelig av India. Når de får følge av krydder og en deilig fløtesaus så får du stempel som stjernekokk.
Dette er en klassiker fra Hyderbad som er hovedstaden i deltaten Andhra Pradesh, vest i India.
Denne indiske retten går også under navnet Malabar Jhinga Kadhi som er en fyldig karrigryte med reker fra det smaragdgrønne og varme Malabar på sørkysten av India.
Dette er en typisk bengalsk rett - altså fra Bangla Desh tidligere kalt Bengal, i det nordøstre India - som passer godt til kjøtt eller fisk.
Denne oppskriften kommer fra Nord-India hvor den kalles Lahsun Paratha. Der erbrødbaking nesten er en kunstform og brødslagene er nesten utallige.