Maurisk svinekebab - Pinchos morunos som i Spania
Apéritif

Maurisk svinekebab - Pinchos morunos som i Spania

Maurerne var muslimer og spiste ikke svinekjøtt, så de kristne spanjolene har tatt det arabiske krydderet for lammekebab (godban) og brukt på sitt elskede svinekjøtt.

Fremgangsmåte

Ha olivenolje, spisskummen, koriander, paprikapulver, kajenne, gurkemeie, oregano, 1 ts salt og pepper i en liten stekepanne på svak varme. Etter ca 3 min. er krydderblandingen gjennomvarm og duftende. Ta pannen av varmen og la det avkjøles til romtemperatur.

Legg bitene av svinekjøtt i en bolle og gni dem med krydderblandingen. Ha i hvitløk, persille og sitronsaft og bland godt. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten. 

Neste dag skrur du på stekeovnsgrillen eller tenner opp i en trekullgrill. Tre kjøttet på spidd og dryss salt på.

Legg spiddene på et stekebrett under stekeovnsgrillen eller på en grillrist. Grill dem i ca 4 minutter, vend på dem én gang, til kjøttbitene er gjennomstekt. Legg spiddene på et fat og server dem med sitronbåter.

Se våre andre oppskrifter på grillmat

Flere oppskrifter på kebab finner du her

Lyst til å lage andre grillspyd gir vi deg mange andre muligheter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her