For alle som kommer fra Bengal, er fisk og ris en av livets gleder. En glede du også bør unne deg. Bare følg oppskriften og du får en duft av India.
For alle som kommer fra Bengal, er fisk og ris en av livets gleder. En glede du også bør unne deg. Bare følg oppskriften og du får en duft av India.
Den pakistanske regionen Sindh er kjent for sin matkultur, denne spinat - og linsegryten er dessuten vegansk.
Dette er det indiske kjøkkens svar på snitzel - men her med lam, og en annen type panering enn hva vi er vant med.
Denne potetretten fra India går der under navnet Banarasi Aloo. Altså poteter som i Varanasi som ligger i Uttar Pradesh i Nordøst-India.
Lag denne indiske vegetarretten med linser som har mye smak. Likevel er den så mild at selv om magen din av og til protesterer så tåler den dette.
Murgh Roghni som kyllingretten heter i India, hvor den kommer fra er en sterk chilirett, der chili understreker smaken på hovedingrediensen og øker den samlete aroma. Den stammer fra Mughaltiden da India var muslimsk.
Bhaja Baingan kommer fra Bengal, der den serveres som del av et klassisk bryllupsmåltid sammen med et overdådig utvalg retter med fisk og ris.
Cashew curry er en lettlaget og smaksrik vegetarrett - ikke den billigste du lager siden cashewnøtter er en eksklusiv råvare.
Denne retten heter Murgh musallam fordi den er en del av Mughlai-kjøkkenet som er en blanding av det tyrkisk-persiske og sørindiske-
Tandoori er navnet på en type ovn og tilberedningsmetode, som de færreste har tilgang til. Men med krydderblandingen tandoori masala får du i alle fall smaken, og retten kan altså lages i en helt vanlig ovn.
Indisk gryte i pose var 1970-tallets helgekos nummer en. Nå lager du den fra bunnen av og det på bare en halvtime. For godt til å være sant, tenker du kanskje? Nei da, bare se opp skriften her.