Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani
Apéritif

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Dette er en klassiker fra Hyderbad som er hovedstaden i deltaten Andhra Pradesh, vest i India.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i og mariner i 30 minutter.

Varm 4 ss av oljen, ha i alle krydderne og stek 1 minutt.

La marinaden renne av kjøttet, ha det i pannen og stek godt. Tilsett 6,5 dl varmt vann og resten av marinaden, dekk til og la det koke til kjøttet er mørt.

Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i risen. Stek til risen er blank. Tilsett 6 dl varmt vann og kok over svak varme til risen er luftig.

Varm 1 ss ghee i en liten panne, stek løken gyllen. Tilsett mandler og rosiner og stek 1 minutt. Sett til side.

Legg ris og kjøtt med saus lagvis i en stor, ildfast bolle. Det øverste laget skal være ris.

Dryss stekt løk, rosiner, mandler og koriander over. Bland safran i melk og hell over. Hell resten av gheen over, dekk til og sett retten i ovnen til den er gjennomvarm.

Serveres fra bollen med grønn salat.

Se våre oppskrifter på biryani 

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her