Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani
Apéritif

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Dette er en klassiker fra Hyderbad som er hovedstaden i deltaten Andhra Pradesh, vest i India.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i og mariner i 30 minutter.

Varm 4 ss av oljen, ha i alle krydderne og stek 1 minutt.

La marinaden renne av kjøttet, ha det i pannen og stek godt. Tilsett 6,5 dl varmt vann og resten av marinaden, dekk til og la det koke til kjøttet er mørt.

Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i risen. Stek til risen er blank. Tilsett 6 dl varmt vann og kok over svak varme til risen er luftig.

Varm 1 ss ghee i en liten panne, stek løken gyllen. Tilsett mandler og rosiner og stek 1 minutt. Sett til side.

Legg ris og kjøtt med saus lagvis i en stor, ildfast bolle. Det øverste laget skal være ris.

Dryss stekt løk, rosiner, mandler og koriander over. Bland safran i melk og hell over. Hell resten av gheen over, dekk til og sett retten i ovnen til den er gjennomvarm.

Serveres fra bollen med grønn salat.

Se våre oppskrifter på biryani 

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her